Ünnepi kiadvánnyal jelentkezik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye lapja

Különszámmal jelentkezik az Esztergom-Budapest című folyóirat az államalapítás ünnepe alkalmából. A negyedévente megjelenő főegyházmegyei lapot augusztus 20-án, a Szent István téri szentmise előtt kapják meg a zarándokok és bárki, aki igényt tart rá.

Az ünnepi kiadványban egyebek mellett bemutatják a főegyházmegye aranymisés papjait, a 70. életévét nemrég betöltött Erdő Péter bíboros egyházi vezetői életútjából közölnek képes összeállítást, valamint megszólaltatják Gájer Lászlót, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem teológia tanárát is. A főegyházmegyei hivatal egyik munkatársa interjút ad a lapnak a Szent István-bazilika előtt tartott ünneppel kapcsolatban. 

A kiadvány szerzői és szerkesztői így írtak a kiadványról: 

Elérkeztünk főegyházmegyénk, de talán az egész magyar Egyház egyik legnagyobb ünnepéhez, amikor első Szent Királyunkra emlékezünk szentmisével és körmenettel. S folytathatnánk az ünnepek sorát… Ez az időszak nem telhetett el „csak úgy”, kellett, hogy maradjon valamilyen nyoma. Kellett valami, ami megőrzi mindezt szavakban és képekben. Ezért született meg ez a kiadvány, amit a kezében tart a Tisztelt Olvasó.

– írták. Hozzátették,  hálásak mindazért, ami az elmúlt hetekben osztályrészül jutott nekik. Kiemelték, különleges ajándekot kaptak a szerzők az aranymisés papoktól is: a jeles évfordulón úgy tárták fel életüket előttük, ahogy azt az elmúlt ötven év során talán egy alkalommal sem tették. 

Minden beszélgetés, amelynek kivonata ebbe a kiadványba került, különleges ajándék volt a készítők számára, legyen szó a Szent Jobb-körmenet szervezésének „kulisszatitkairól”, nemzeti ereklyénk őrzésének mindennapjairól, a katolikus iskola igazgatójának mély hitéről és elhivatottságáról, vagy a Szent István-napi misén szentbeszédet mondó püspök szerénységéről… Szívből kívánjuk: forgassák olyan szeretettel kiadványunkat, mint ahogyan készítettük

– zárják köszöntőjüket a lap szerzői és szerkesztői.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre