Michael Caputo: „Az USA lett Oroszország, az FBI pedig a KGB”

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói megszállták hétfő délután Donald Trump floridai rezidenciáját. A korábbi amerikai elnök a közösségi médiában elítélte a nyomozóiroda és az ügyészség túlkapását. Michael Caputo nyugat-virginiai képviselő a szovjet KGB-éhez hasonlította az FBI módszereit, mások pedig a jelenlegi elnök, Joe Biden fia, Hunter Biden elleni fellépés hiányára mutattak rá. A bejelentés nélküli razzia felháborodást váltott ki a republikánusok között, és folyamatosan ostorozzák a Biden-kormányt – számolt be róla a hirado.hu a Fox News nyomán.

Ron DeSantis republikánus floridia kormányzó úgy fogalmazott: „Trump floridai rezidenciája elleni razzia újabb eszkalációja a szövetségi ügynökségek fegyverré tételének, a Biden rezsim ellenfeivel szemben, miközben olyan emberekkel, mint Hunter Biden – Joe Biden fia – kesztyűs kézzel bánnak”.

Michael Caputo a korábbi Trump adminisztráció tisztviselője a szovjet korszak oroszországi KGB-hez hasonlította az FBI-t, és kijelentette, az Egyesült Államok teljes körű „alkotmányos válságban” van.

A Fox News Digital-nak adott interjúja során elmondta, Joe Biden a 2024-es választási veresége után vádemeléssel nézhet szembe.

Kevin McCarthy, a Képviselőház Republikánus Pártjának vezetője figyelmeztette Merrick Garlan igazságügyi minisztert, hogy a kongresszus republikánusai kiterjedt figyelmet kísérik munkáját.

Kristi Noem dél-dakotai kormányzó a közösségi média oldalán hétfő este közzé tett nyilatkozatában „Amerika-ellenesnek” nevezte Biden FBI akcióját.

„Az FBI rajtaütése Trump elnök otthonában az igazságügyi minisztérium példátlan politikai fegyverkezése. Már jelöltként, elnökként és most már volt elnökként is üldözték Trump elnököt. A büntető igazságszolgáltatási rendszer ilyen módon történő felhasználása Amerika-ellenes” – írta Noem.

A demokraták viszont dicsérik az igazságügyi minisztériumot Trump „felelősségre vonásáért”.

Pramila Jayapal képviselőnő szerint az FBI az elszámoltathatóság érdekében dolgozik, és úgy fogalmazott, „Trumpnak börtönben lenne a helye”. „Ez történik, ha megszegi a törvényt, megpróbál elcsalni egy választást, és halálos lázadást szít. Donald Trumpnak börtönben a helye. Örülök, hogy az FBI lépéseket tesz az elszámoltathatóság felé”

Donald Trump az akciót követően úgy fogalmazott, ilyesmi még soha nem történt az Egyesült Államok egyik elnökével sem. Ez a be nem jelentett razzia az otthonában nem volt helyénvaló, miután együttműködött és együtt is működik az illetékes kormányzati szervekkel.

„Ez ügyészi visszaélés, az igazságszolgáltatási rendszer fegyverré tétele és a radikális baloldali demokraták támadása, akik kétségbeesetten nem akarják, hogy 2024-ben induljak az elnökválasztáson, különösen a közelmúltbeli közvélemény-kutatások alapján, és akik hasonlóképpen mindent megtesznek, hogy megállítsák a republikánusokat és a konzervatívokat a közelgő félidős választásokon” – mondta a korábbi amerikai elnök.

Ronna Romnex Mcdaniel, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke is „felháborítónak” nevezte a razziát.

„Az abszolút hatalom abszolút megront. Számtalanszor van példa arra, hogy a demokraták semmibe veszik a törvényt, és visszaélnek a hatalommal, és nem tudnak ellene fellépni, beleértve Hunter Bident is. A demokraták folyamatosan fegyverként használják a bürokráciát a republikánusok ellen. Ez a rajtaütés felháborító”

– írta közösségi média oldalán a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke – olvashatjuk a hirado.hu oldalán a Fox News értékelését.

(Forrás: hirado.hu a Fox News nyomán)

Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai otthonában

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre