Mráz Ágoston: A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

A világ „baráti és Orbán Viktorral ellenséges” része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi, a CPAC-konferencián mondott beszédére – értékelt a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel összegzése szerint a magyar kormányfő beszédének egyik fontos üzenete, hogy sikeres konzervatív politika érdekében a jobboldali politikusok ne a liberálisok elvárásaihoz igazodjanak.

Ugyancsak a dallasi beszéd fő üzenetének nevezte, hogy az amerikai konzervatívok és a nemzetben, családban hívő magyar, valamint európai konzervatívok egyesítsék erejüket a „liberális hegemónia” legyőzése érdekében. Mráz Ágoston Sámuel elmondta:

Orbán Viktor beszédében a migrációt, családpolitikát és a genderideológia elleni küzdelmet, valamint a közbiztonságot és az adópolitikát emelte ki, ezek a témák a választásokon a többség megnyerésére pályázó amerikai konzervatívoknak, a republikánusoknak is tanulságosak lehetnek.

A Nézőpőnt Intézet vezetője úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök dallasi szavait a párhuzamok keresése és az egyensúly fenntartása jellemezte. A stabilitás és az újraválasztási sikerek sorozata bizonyítja azt, hogy Orbán Viktor sikeres és a társadalom többsége által támogatott politikát folytat – mondta, azt is jelezve, hogy

csupán egy felelős politikus, egy államférfi képes arra, hogy „a pőre érdekek mellett az értékeket is képviselje”.

„Bizonyos értelemben egy nemzetnek érdeke lehet bizonyos értékek védelme” – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel. Kijelentette, a migráció elleni küzdelem és a családok védelme Magyarországon „nemzeti érdek és nemzeti érték”, az amerikai konzervatívok pedig erről hasonlóan gondolkodnak.

Arról, hogy Orbán Viktort amerikai látogatása alatt Donald Trump volt amerikai elnök a saját birtokán fogadta, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: a két politikus közötti, az eszmei és politikai gondolkodás síkján lévő szövetség a gyakorlatban is megvalósulni látszik, a találkozó ennek a jelképe volt.

Úgy értékelt: ha Donald Trump ismét indul az amerikai elnöki székért, akkor a két politikus közötti kapcsolat „nemcsak egy történelmi értékű barátság, hanem a jövő szövetsége lehet”.

(MTI)

A címlapképen Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője beszél a Jótollú magyar újságíró díj átadó ünnepségen a Nézőpont Intézetben 2019. március 14-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre