ORFK: 13 383-an érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 7231 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6152-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 274 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Az ORFK tudatta: az ukrajnai háború elől menekülve szerdán 99 ember, köztük 37 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt közölte a rendőrség honlapján, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták a police.hu oldalon.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre