Bagdy Gábor: Karácsony elkölti a főváros megtakarítását – VIDEÓ

Bagdy Gáborral, a Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi szervezetének elnökével beszélgettünk a főváros jelenéről és arról, hogy kezd visszatérni a Demszky-korszak.

„2002 óta, húsz éve vagyok önkormányzati képviselő a fővárosban. Megéltem két ciklus Demszky Gábor-féle városvezetést, utána pedig kilenc évig lehettem Tarlós István mellett főpolgármester-helyettes. Ez azt jelenti, hogy eléggé látom a főváros életét és az ott zajló tendenciákat. Azt láthatjuk, hogy kezd visszatérni a Demszky-korszak. Mire gondolok? Számos példát tudnék erre felhozni. Mi 2010-ben, amikor átvettük a város irányítását, Tarlós István főpolgármesterségével 180 milliárd forintos hiánya volt a fővárosnak, ennyi adóssága volt. A BKV-nak ezen kívül volt még 70 milliárd forint működési hiánya is.

Ezeket összeadva látjuk, hogy hatalmas és nagyon súlyos örökséget kellett átvennünk.

Ezt kilenc év alatt úgy fordítottuk át, hogy nem 180 milliárd forintos adóssága volt a fővárosnak, hanem a főváros számláján otthagytunk 200 milliárd forintot. Ezt a 200 milliárd forintot éli most föl a Karácsony Gergely-féle városvezetés. 2010-ben 87 milliárdot, 2011-ben 64 milliárdot, a maradékot meg most ebben az évben éli fel.”

Kiemelt kép: Tóth Gábor/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre