Melegszik az idő a jövő héten

Melegszik az idő a következő napokban; a jövő hét második felében ismét többfelé mérhetnek 35 Celsius-fok feletti értékeket – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Augusztus elsején, hétfőn napos idő lesz. Csapadék az ország nagy részén nem várható, de az északnyugati megyékben helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkülhet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul.

Kedden is gomolyfelhős, napos idő várható, de néhol kialakulhat zápor, zivatar. A minimumok általában 14 és 19 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny tájakon 10-13 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön sok napsütés várható, csapadék nélkül. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 20 fok között lesz, de a hidegre érzékeny tájakon 12-14 fok is lehet, délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtökön a hajnali 14-21 fokról, délután 30-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken is alapvetően napos, száraz idő várható, de északnyugaton kialakulhatnak záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz. A csúcsértékek 32 és 37 fok között alakulnak.

Szombaton a napsütés mellett nagyobb területen válhat erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de területi átlagban jelentős csapadéknak kicsi az esélye. Több helyen megélénkülhet, megerősödhet a szél is. A hajnali 16 és 23 fokról délutánra 30 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Területi átlagban viszont jelentős csapadéknak kicsi az esélye. A szél több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet. A hajnali 15 és 22 fokról délutánra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

A címlapképen egy turista hűsíti magát Budapest belvárosában, a Szabadság téren 2022. július 23-án. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre