„Büszke vagyok Rád” – írta Hegedüs Zsuzsa Orbán Viktornak

A szociológust meggyőzte Orbán bécsi rasszizmus elleni kiállása, legújabb levelében azt írja: „büszke vagyok Rád”, a „segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.”- írja a Mandiner.

Mint arról a lap beszámolt, Orbán Viktor csütörtökön Bécsbe látogatott, a Karl Nehamerrel közös sajtótájékoztatóján tusványosi beszédére is kitért, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett”.

Hegedüs Zsuzsa szociológus a magyar miniszterelnök szavaira új levélben reagált:

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Az írást a Mandiner teljes terjedelmében közölte.

Hegedüs Zsuzsa az ATV Egyenes beszéd csütörtök esti műsorában kifejtette: büszke arra, amit Orbán Bécsben mondott és hozzátette, ott visszakozott Orbán. Szerinte nemzetközi téren is ritkaság, hogy kiáll egy miniszterelnök és korrigálja azt a mondatát, amiből „balhé” van.

(Forrás: Mandiner.hu)

A címlapkép forrása: mandiner.hu/MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre