Felborult egy migránsokat szállító hajó, 17-en meghaltak

Felborult egy haiti migránsokat szállító bárka a Bahama-szigetek partjainál helyi idő szerint vasárnap, a biztonsági erők 17 ember holttestét találták meg, 25-öt viszont élve kimentettek - közölték a hatóságok.

A hajó New Providence településtől mintegy 11 kilométerre süllyedt el. Még kutatnak az esetleges eltűntek után.

Philip Brave Davis miniszterelnök nyilatkozatában elmondta, hogy a halottak között 15 nő, egy férfi és egy csecsemő van. A kimentett embereket egészségügyi megfigyelésre vitték.

A kormányfő szólt arról is, hogy az eddigi vizsgálati eredmények szerint a kétmotoros bárka hajnali egy óra körül hagyta el a Bahamákat, fedélzetén 60 emberrel, nyilvánvalóan Miamiba tartva. Hozzátette: feltételezett embercsempészés miatt bűnügyi nyomozás is indult.

A kaotikus politikai helyzetű Haitin a bűnbandák indította erőszakhullám miatt ugrásszerűen megnőtt a gyilkosságok és emberrablások száma. Ez egyre több embert késztet arra, hogy jobb és biztonságosabb életet keresve elhagyja a több mint 11 milliós szigetországot.

Idén már több hajóbaleset történt a térségben migránsokkal. Májusban 11 ember meghalt, 38-at pedig kimentettek Puerto Rico partjainál. Januárban Florida partjainál elsüllyedt egy hajó 40 migránssal, egy utas meghalt, egyet kimentettek, a többieket soha nem találták meg.

(MTI)

A cimlapképen az Európai Unióba igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-olaszországi Calabria régióban fekvő Roccella Jonica kikötőjébe 2021. november 14-én. Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Iratkozzon fel hírlevelünkre