A Demokrata Párt képtelen megszólítani a munkásosztályt és a kisebbségeket

Kamala Harris elnöke

A Fox News cikkében három hispano-amerikai beszél arról, miért fordít hátat egyre több etnikai kisebbség a demokratáknak.

„A demokraták teljesen elvesztették a munkásosztályt” – kezdi nyilatkozatát Chris Formoso kubai négygyermekes családapa, első generációs amerikai bevándorló a Fox Newsnak. „Ahogyan elvesztették a józan eszüket is. Semmi esély nincs arra, hogy rájuk szavazzunk, főleg, hogy a republikánusok sokkal inkább foglalkoznak a fontos dolgokkal.”

Hector Olmo, Puerto Ricó-i származású nyugalmazott rendőr szerint a demokraták röplapokkal és jól felépített retorikával próbálják nyugtatni a kisebbségi szavazókat, de valójában nem segítik őket hozzá igazi sikerekhez.

A kubai Maria Lorenzo ötven éve érkezett az USA-ba. Szerinte a Demokrata Párt azzal vesztette el a spanyol ajkú szavazókat, hogy elindult a szocializmus útján anélkül, hogy foglalkozott volna annak politikai hibáival.

„Nem beszélhetek az összes spanyol ajkú nevében, de a legtöbbnek, akit ismerek elege van a demokratákból” – vélekedett Lorenzo, aki gyermekkorában vándorolt Amerikába Havannából.

„Itt az embereknek rengeteg dologról van téves elképzelésük. Az iskolában tanultak a kommunizmusról, én éltem benne” – folytatta a kubai nő. „A legtöbb latin-amerikai – főleg, aki Venezuelából vagy Kubából jött – a kommunizmus elől menekült ide. Itt pedig azt látják, hogy a Demokrata Párt a szocializmus, a megosztottság felé irányítja az országot.”

Bár a múltban a demokraták mindig számíthattak a spanyol ajkú kisebbség szavazataira, ma már egyre többen választják közülük a republikánusokat. A New Jesey-ben lakó Hector Olmo szintén úgy gondolja, hogy a demokraták a szocialista ideológia népszerűsítésével ijesztik el maguktól a latin-amerikai szavazókat.

„Apám mindig azt mondta: a demokraták segítenek az alacsonyabb társadalmi rétegeknek és a szegényeknek, de soha nem fognak lehetőséget adni, hogy sikeresebbek legyenek náluk” – mondta Olmo a Fox Newsnak.

Chris Formoso szerint a legfőbb probléma, hogy nem a megfelelő problémákkal foglalkoznak.

„Folyton január 6-át, a genderideológiát és annak jelentőségét emlegetik. Elnyomásról és rasszizmusról beszélnek. Én kisebbségiként ezek közül egyiket sem érzem…” – mondta Formoso. „Egyedül az érdekel, hogy a családomnak megadhassam, amire szükségük van.”

Olmo szerint a következő választásokon az etnikai kisebbségek várhatóan jobbra húznak majd.

„Azért imádkozom, hogy a Republikánus Párt szerezzen többséget” – mondta Lorenzo is.

A címlapképen Kamala Harris megválasztott amerikai alelnök egy autós kampányrendezvényen látható a Georgia állambeli Savannahban 2021. január 3-án. Forrás: MTI/AP/Stephen B. Morton

Iratkozzon fel hírlevelünkre