Andrea Bocelli megható személyes története, amiért ellenzi az abortuszt

Andrea Bocelli a világ egyik leghíresebb olasz énekese, aki Magyarországon is komoly népszerűségnek örvend. Egy július eleji, személyes hangvételű interjúban többek között arról is beszélt a Corriere della sera olasz napilapnak, hogy mit gondol az abortuszról.

Az interjú egyik legfontosabb témája Bocelli hite volt, ami az apaság mellett a legfontosabb az énekes életében. Hívő emberként több olyan kérdés is érte, amilyenekkel keresztényként a mai világban mindannyian szembesülünk.

A Corriere della Sera újságírója arra volt kiváncsi, hogy van-e olyan álláspontja az egyháznak, amivel az énekes nem ért egyet.

Bocelli erre azt válaszolta:

„Az egyház emberekből áll, és az emberek esendőek. De ahelyett, hogy kritizálnám, inkább azt nézem, mit tudnék tenni, hogy építsem az egyházat” – mondta.

Később szóba került két másik fontos kérdés, amivel a keresztényeket támadni szokták. Andrea Bocelli mindkettőre válaszolt is.

Az egyházon belüli pedofiliát határozottan elítélte, de szerinte az egyházzal kapcsolatban is alkalmazhatnánk ugyanazt a kommunikációt, mint a labdarúgásban.

„Sokat beszélünk a pedofil papokról, de nem beszélünk azokról, akik missziós szolgálatot teljesítenek. Azokról, akik az életükkel fizetnek, miközben szegény, veszélyes területeken szolgálnak. Azt kéne tennünk, mint a foci esetében: ott mindig a legjobbakról beszélünk” – fejtette ki álláspontját.

Ezt követően a riporter arról kérdezte, nem gondolja-e, hogy az abortusz tiltása korlátozza az emberek szabadságát.

„Ugye nem várjuk el, hogy az egyház elfogadja az abortuszt?” – kérdezett vissza csodálkozva. „És azt se várhatjuk el, hogy az amerikai Legfelső Bíróság máshogy nyilatkozzon: a munkájukat végzik, és ezt el kell fogadni. Néha tetszik, néha nem” – mondta, majd hozzátette:

„Én szabadságpárti vagyok, de életpárti is. Anyukámnak azt tanácsolták, amikor terhes volt velem, hogy vetessen el. Az orvosok valami problémát találtak a terhesség alatt, és ezért javasolták neki az abortuszt. A történet befejezését az olvasó fantáziájára bízom” – mondta a híres tenor.

Andrea Bocelli nem az első híresség, akiről kiderül: majdnem nem született meg. Cristiano Ronaldo mélyszegénységben élő szülei is majdnem úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a magzatot. A sors fintora, hogy mára már Ronaldo tartja el az egész családot, akik azóta igen magas életszínvonalon élnek.

A címlapkép forrása: Andrea Bocelli Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre