Szent Pál lánya a neten: Orianne nővér és az Instagram

Lehet mosolyogva evangelizálni? A Szent Pál Leányai közé tartozó kanadai származású fiatal szerzetesnővér Insta-bejegyzéseit látva egyértelműen. Orianne Pietra René Bostonban, a rend észak-amerikai kiadóhivatalában dolgozik, és igen aktív a közösségi médiában. A Magyar Kurírban részleteket olvashatnak a Vatican News által közölt interjúból.

A szerzetesek Krisztust hozhatják a közösségi médiába, és segíthetnek ezáltal az embereknek Istennel találkozni, aki nagyon szeret minket

– vallja Orianne nővér. A fiatal nővér nagyon ért a közösségi médiához. Rövid videói szellemesek, humorosak, ő maga valóságos megjelenítő képességgel, figyelemre méltó mimikával rendelkezik. Iróniája sosem öncélú. Instagram-posztjaival lelki útra hívja 33 ezer követőjét, figyelmüket az evangéliumra irányítja.

Orianne Pietra René 27 éves korában lépett be a szerzetesrendbe; 2021 júliusában tette le első fogadalmát Szent Pál lányaként. Roberto Cetera készített vele interjút, mely a Vatikáni Rádió angol nyelvű oldalán olvasható.

Orianne nővér interjút ad. (Forrás: Vatican News)

„Nem terveztem, hogy apáca leszek – mondta az interjúban Orianne nővér. – Katolikus hitre tértem; tanultam, dolgoztam, utaztam, és növekedtem a hitben. Egyetemre jártam, antropológiát és nemzetközi közgazdaságtant, majd pedagógiát tanultam. Egy évig tanárként dolgoztam az Egyesült Királyságban, aztán visszatértem Kanadába, ahol óvodásokat és 7. osztályos gyerekeket tanítottam franciául. Emellett aktívan részt vettem a helyi egyházközség ifjúsági szolgálatában is.

Szent Pál lányaiként arra vagyunk hivatottak, hogy a legmodernebb és leghatékonyabb kommunikációs eszközöket használjuk Jézus Krisztus evangéliumának megosztására.

Természetesen használtam a közösségi médiát, mielőtt beléptem a rendbe, de csak arra, hogy megosszam életem fontos eseményeit a családommal és a barátaimmal. Amikor szerzetes lettem, úgy éreztem, az Úr meghívott, hogy egész lényemet belevigyem a hivatásomba, beleértve a közösségi médiát is.

Orianne nővér. (Forrás: Vatican News)

Miután megbeszéltem a nővértársaimmal, nyilvánossá tettem a közösségi médiafelületeimet, és elkezdtem tartalmakat megosztani. Csak akkor posztolok valamit, ha azt érzem, hogy a Lélek arra ösztönöz, hogy megosszam.

Istennek csodálatos humorérzéke van, és ez még a Szentírásban is megjelenik.  Mélyen átérzem az emberek szükségleteit és szenvedéseit. Remélem, hogy a videóim mosolyt csalnak az emberek arcára, és hogy az alattuk lévő üzenetek gyógyulást hoznak az emberek szívébe.

A közösségi médiában az üzenetek olyan emberekhez is eljuthatnak, akikre talán nem is gondolnánk. Mindig nyitottnak kell lennünk a Lélek vezetésére abban, hogy mit és hogyan osztunk meg.

Forrás és fotó: Magyar Kurír a Vatican News és a Romkat.ro nyomán

Iratkozzon fel hírlevelünkre