Közméltóságok rúgták a bőrt az összetartozásért

Idén az Országgyűlés csapata nyerte a második alkalommal megrendezett Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát.

Pénteken a csoportmérkőzéseket bonyolították le, 2x25 perces találkozókat vívtak a felek, szombaton pedig a helyosztókra került sor, itt már 2x35 percesek voltak a meccsek a budapesti BVSC-pályán.

Az első napon az A csoportban Kárpátalja, Erdély, Csángóföld, a B-ben magyar parlamenti válogatott, Délvidék, Felvidék lett a sorrend. A zárónapon a döntőben a házigazda együttes, az Országgyűlés csapata 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re nyert Kárpátalja alakulata ellen úgy, hogy a félidőben még 3-1-es hátrányban volt. A bronzmeccsen Délvidék 3-1-re verte Erdélyt, az ötödik helyért pedig Felvidék 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-1-re Csángóföldnél.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottjának tagja, csapatkapitány és Bolvári Josip, a Délvidék parlamenti csapatának tagja a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna csoportmérkőzésén a budapesti BVSC-pályán 2022. július 8-án. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A program zárultával a döntő résztvevői, illetve a többi csapat nézőtéren helyet foglaló tagjai közösen elénekelték a magyar himnuszt.

Ez volt a második ilyen esemény, az elsőre tavaly októberben, Erdélyben, Csíkszentdomokoson került sor.

A résztvevő csapatok tagjai – a kiírás szerint – alapvetően amatőr játékosok, „civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak. A torna népszerűsítése érdekében azonban csapatonként – „old boys” korosztályból, 44 éven felüliek közül – egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílt, illetve kapusposzton is engedélyezett volt egy vendégfutballista szerepeltetése a plusz 44 éves korosztályból. A magyar parlamenti válogatottban Kenesei Krisztián, Szeiler József és Balázs Pali szerepelt így vendégként.

Balázs Pali, előadóművész, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottjának tagja és Varga István edző a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna döntőjében a budapesti BVSC-pályán 2022. július 9-én. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is szerepet kapott csapata két csoportmérkőzésén és a döntőben is – tájékoztatta az MTI-t Magyar Zoltán szövetségi kapitány, tornaigazgató.

Csoportkép a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna csoportmérkőzésén a budapesti BVSC-pályán 2022. július 8-án. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A harmadik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését a Délvidék vállalta el.

(MTI)

A címlapképen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottjának tagja és Varga József játékos, edző látható a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna csoportmérkőzésén a budapesti BVSC-pályán 2022. július 8-án. Forrás: MTI/Kovács Anikó