Újabb két papot öltek meg Nigériában – Az egyik pap éppen szentmisére ment

terrortámadásban

A napokban három papot raboltak el Nigéria északi részéről. Pár nappal korábban pedig két másik szerzetes holttestére bukkantak. A keresztény vallási vezetők helyzete napról napra egyre rosszabb Nigériában.

Június 26-án éjszaka Christopher Odia Ogedegbe atya holttestére bukkantak a nigériai Edo államban. A papot aznap reggel szentmisére menet gyilkolták meg. Ezzel egy időben egy Kaduna állambeli káplánt, Vitus Borogo atyát is megöltek a Kaduna-Kachia út menti Prison Farmon, írja az Info Católica.

Pár nappal később, júlus 3-án két másik papot – Peter Udo és Philemon Oboh atyákat – raboltak el fegyveresek a Benin-Auchi autóúton. Az ő hollétükről még mindig nincs információ.

Másnap, július 4-én pedig a Kaduna államhoz tartozó Kafanchan egyházmegye közleményt adott ki Emmanuel Silas atya eltűnéséről. Az atyát saját plébániájáról rabolták el.

Az ACN Italia felháborodását fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. Azt írták:

„Közösségünk imádkozik az áldozatokért és családjukért. Viszont a társadalmi felháborodás már nem elég”.

Felszólították a nigériai hatóságokat, a nemzetközi szervezeteket és az ország legbefolyásosabb politikai erőit: vegyenek tudomást a keresztény közösségről, akik a társadalom 46 százalékát teszik ki, és akik folyamatos támadások célpontjai. Szerintük most van itt a cselekvés pillanata, hogy kiálljanak a keresztények biztonságáért.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre