Megint leváltották Fekete-Győrt

Gelencsér Ferenc pártelnök váltja Fekete-Győr Andrást a Momentum-frakció élén - közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a Momentum elnöksége a parlamenti frakcióval egyeztetve úgy döntött, hogy „a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében tavaszi ülésszakot követően személyi cserét eszközöl a frakció élén”.

Ahhoz, hogy a parlamenti frakció és a párt vezetése az eddigieknél szorosabban összekapcsolódjon, a Momentum-frakció vezetőjévé Gelencsér Ferencet, a Momentum elnökét nevezik ki

– tették hozzá. A közlemény szerint Fekete-Győr András a Momentum alapítójaként és országgyűlési képviselőjeként, ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a párt meghatározó politikusa marad, továbbra is a párt élvonalából fogja a Momentum közösségét erősíteni.

Gelencsér Ferencet május 29-én választotta pártelnöknek a Momentum küldöttgyűlése. Fekete-Győr András 2017-től 2021 őszéig volt az ellenzéki párt elnöke.

(MTI)

A címlapképen Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre