Vélhetően nem terrorcselekmény volt a vasárnapi koppenhágai lövöldözés

A dán főváros rendőrfőnöke, Soren Thomassen elmondta, hogy a 22 éves gyanúsított - akit azóta őrizetbe vettek - egyedül követte el tettét, hozzátéve, hogy a férfi mentális problémákkal küzd.

A három halálos áldozat két 17 éves dán, és egy 47 éves orosz állampolgár. A sérültek között két dán és két svéd állampolgár van, őket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de a hétfő reggeli beszámolók szerint stabil állapotban vannak.

I. Margit királynő, Frigyes koronaherceg és Mária koronahercegné vasárnap esti nyilatkozatában összetartásra és törődésre szólított fel, s háláját fejezte ki a rendőrség, az egészségügyi- és mentőszolgálat felé, gyors és hatékony reakciójukért. Mint írták, a legmélyebb együttérzéssel gondolnak az “áldozatokra, a családjaikra és mindenkire, aki érintett a tragédiában.

Dánia miniszterelnöke, Mette Frederiksen is elítélte a vasárnapi felfoghatatlan, szívszorító, értelmetlen eseményeket, s ugyancsak az összetartás és a kölcsönös támogatás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A tragédia miatt elhalasztották Harry Styles brit énekes vasárnapi fellépését is, az előadó Twitter-bejegyzésében leírta, “összetört szívvel” gondol Koppenhágára, az áldozatokra és családtagjaikra.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre