Újabb botrányba keveredett Perintfalvi Rita

A kicsit sem problémamentes idézőjeles teológust, Perintfalvi Ritát feljelentette a Magyar Katolikus Püspöki Kar a grazi megyés püspöknél.

Perintfalvi Rita a Grazi Egyetem katolikus fakultásának tanára, így a Magyar Katolikus Püspöki Kar a grazi megyés püspöknél kérte a büntetését. A felháborodást az idézőjeles teológus a magyar egyházakkal szemben megfogalmazott kritikája váltotta ki, amely csupán enyhén szólva kritika, az ellenérzést kiváltott két (egy, kettő) Facebook-bejegyzés ugyanis

inkább gyűlöletkeltés, mint vélemény.

Perintfalvi Rita kollaboránsnak nevezte az egyházat, egyrészt a magyar katolikus egyházból való kilépésre buzdította a híveket, másrészt Magyarország keresztre feszítésének nevezte az április 3-i választási eredményeket,

mindezt pusztán Orbán Viktor elleni utálata miatt.

Persze az üggyel kapcsolatban az idézőjeles teológus hosszú prédikációban fejtette ki, mekkora áldozata ő az ügynek, és ennek ellenére – a beszélgetés részleteit nem közölve – úgy véli, a renoméja csak növekedett a grazi megyés püspökkel való találkozás után.

Ugyan kérdéses, hogyan lehet továbbra is hiteles teológus az, aki

politikai okok miatt kilép a saját egyházából, és kicsit sincs szégyenérzete amiatt, hogy a választókat csőcseléknek nevezte.

Ugyanis tipikus „ellenzékvezér” meglátás alapján, szerinte tavasszal a megvezetett nép Barabást kiáltott, de ennek mélységébe már bele se mennék, hogy valaki Orbán Viktort Barabáshoz hasonlítsa, esetleg Márki-Zay Pétert pedig jézusi magasságokba emelné, a Fidesz–KDNP nyílt támogatását pedig égbekiáltó bűnnek nevezze.

Én nem tudom, Perintfalvi Rita szemére milyen hályog borult az elmúlt években, valamint mit csinált 2006 őszén, és kinek szurkolt a rendőrterror elleni tiltakozások alatt, de minden bizonnyal az ördögnek.

A címlapképen Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban 2022. április 21-én. Az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfő első hivatalos útja a vatikáni látogatás volt. Forrás: MTI/Vatikáni Média

Iratkozzon fel hírlevelünkre