Kánonjogi tanulmánykötetekkel köszöntötték Erdő Péter bíborost – VIDEÓ

Az egyik kiadvány magyarul, a másik angol, francia, német, olasz, spanyol nyelven jelent meg.

Könyvbemutatóval köszöntötték kollégái, tanítványai a 70. születésnapját ünneplő Erdő Péter bíborost, prímást, Széchenyi-díjas teológust, akadémikust, kánonjogászt. Az eseménynek június 28-án a budapesti D50 Rendezvényközpont adott otthont, ahol a megjelentek megismerkedhettek az ünnepelt tiszteletére kiadott két tanulmánykötettel.

Erdő Péter bíboros, prímás köszönőbeszédében elmondta, hogy az idegennyelvű kiadvány címét, a Sacrorum Canonum Scientia-t – magyarul: A Szent Kánonjog Tudományát nem véletlenül választotta a szerkesztő. Huszonöt évvel ezelőtt a szentszéki dokumentum – amely megalapította a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a fakultási jogú Kánonjogi Intézetet – ezekkel a szavakkal kezdődött.

 

A könyvbemutatón Schanda Balázs professzor kifejtette: annak, hogy egy kerek születésnapon egy egyetemi professzor kap egy ünnepi tanulmánykötetet, nincs hírértéke, inkább az a sértő, ha valaki nem kap ilyet. Ám az, ha valaki ilyen vastag kötetet kap, ráadásul kettőt, az már rendkívüli, mint ahogyan a könyv tartalma is.

Korábban a témáról:

Tanulmánykötet a 70 éves Erdő Péter tiszteletére

A címlapképen Erdő Péter bíboros és Kuminetz Géza, a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora látható. Fotó: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre