Újszentivánon nincs két fideszes jelölt – Dr. Ulbert Mónika a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje

A Szeged melletti Újszentiván polgármesterét még az év elején tartóztatták le, majd ennek hatására a helyi képviselő-testület is feloszlatta magát február 9-én. Mivel május 31-ig, a veszélyhelyzet alatt nem lehetett új választásokat tartani, így a község választási bizottsága csak ezután tudta az időközi választás időpontját kitűzni. Ahogy több település, úgy Újszentiván új polgármesterét és képviselőit is július 3-án, vasárnap választják meg. Az újszentiváni választást viszont egy furcsa eset kiemeli a kisebb települések közül. Dr. Ulbert Mónika, a Fidesz-KDNP hivatalos polgármester-jelöltje mellett Bodó Imrét, korábbi országgyűlési képviselőt is fideszes jelöltnek sugallják. Pedig nem az.

Dr. Ulbert Mónika, az Újszentiváni Családokért Egyesület elnöke élvezi a kormánypártok támogatását

A szerb határhoz közeli településen öten szállnak harcba a polgármesteri címért vasárnap. A helyben terjedő megtévesztő információk, és az ellenzéki lapok által két fideszes jelöltről szóló hírek ellenére, hivatalosan Dr. Ulbert Mónika, az Újszentiváni Családokért Egyesület elnöke élvezi a kormánypártok támogatását.  A hivatalos, valós információkról bárki meggyőződhet a Nemzeti Választási Iroda weboldalán, ahol jól látszik mely jelöltet, melyik párt támogatja.

Helybéli vagyok, és folyamatosan a közösségért dolgozom, amikor csak tehetem – nyilatkozta korábban a Délmagyarországnak Ulbert Mónika.

A  Fidesz-KDNP jelöltje Újszentivánon nőtt fel, iskolába Szegeden járt. Jogi diplomát szerzett, majd a határőrségnél helyezkedett el, az Orosházi Határőr Igazgatóság jogtanácsosa lett. Itt szakszervezet alapítóként is szolgálta a testületet. A határőrség megszűnése után ügyvédként dolgozott, munkája mellett ingyenes jogi tanácsadással segítette a közösséget. Később az EUTAF-nál, az Európai Unió pályázati pénzeinek felhasználását ellenőrző szervezeténél is dolgozott.

Ulbert Mónika a családok pártján áll. Véleménye szerint a jól működő család az egyéni és közösségi siker kulcsa. Egy jó családként igazgatva Újszentiván is egy sikeres falu lehet. 

Szakértői vezető lehet, aki mögött a település meghatározó közéleti szereplői is ott állnak

Dr. Ulbert Mónikát többen megkeresték a jelöltséggel kapcsolatban. A település meghatározó közéleti szereplői szívesen látnának egy EU-s ellenőri, jogi, közigazgatási és közbeszerzési tapasztalatokkal rendelkező szakembert a település élén. Szakmai előélete garancia lehet az Európai Unió pályázatain való sikeres szereplésre, közigazgatási, jogi végzettsége pedig a település megfelelő működtetésére.

A pályázatokhoz köthető szakértelem jelenleg a település életében kiemelten fontos, mert éppen a korábbi pályázati szabálytalanságok eredményezték Újszentivánon az időközi választás kiírását.

Dr. Ulbert Mónika, a Fidesz-KDNP újszentiváni polgármester-jelöltje és Varga Judit igazságügyi miniszter.

A határőrséghez köthető tapasztalata pedig a migrációs problémákkal kapcsolatban kerülhet előtérbe. A minap döntött az Országgyűlés, hogy szeptemberre új, csak a határvédelemmel foglalkozó egységet hoznak létre a rendőrségen. Az új testület létrehozását a súlyosbodó migrációs, valamint a háborús helyzet indokolja. A déli határainkon szolgáló katonákra és rendőrökre eredeti feladatkörükben van nagy szükség.  A déli határhoz közeli település polgármester-jelöltje a kormányzati döntéssel kapcsolatban kijelentette:

Újszentiván készen áll az új határvédelmi testület támogatására!

Országos politikusok ajánlják

A helyi édesanya, és programja mellett országos politikusok is kiállnak. Támogatói mellett tudhatja Varga Judit igazságügyi minisztert, a Fidesz alapító tag Kósa Lajost, de mellette kampányolt Azbej Tristan államtitkár és Illés Boglárka, a Fidelitas országos elnöke is. Legutóbb pedig Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára küldött üzenetet Ulbert Mónikán keresztül a köztisztviselők napja- és Újszentiván hírneves tisztviselője, Nátly József köszöntése alkalmából.

 

Újszentivánon tehát nincs két fideszes jelölt. A helyi patrióták mellett Dr. Ulbert Mónikát és csapatát támogatja a Fidesz-KDNP, mind térségi, mind országos szinten.

GK

Iratkozzon fel hírlevelünkre