Rétvári: Itt lenne az ideje, hogy az Európai Unió komolyan foglalkozzon a külső határok védelmével

Rétvári Bence

Átlépte a százezret azoknak a száma, akik megpróbáltak illegálisan átlépni a magyar déli határon. Ez azt jelenti, hogy többen érkeztek már eddig idén a déli határhoz, mint Székesfehérvár teljes lakossága. – mondta közösségi oldalán közzétett videoüzenetében Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese.

Mint azt Rétvári Bence elmondta, tavaly ebben az időszakban 43 ezren próbáltak meg átlépni a magyar határon illegálisan. A mostani százezres szám azt mutatja, hogy több mint kétszeres, közel két és félszeres volt már az év első hónapjaiban is azoknak a száma, akik megpróbáltak idén átjönni a magyar határon.

Az embercsempészek száma is természetesen megugrott ezzel arányosan. Közel 750 főt fogtak el a magyar rendőrök, miközben a tavalyi évben ezen időtartam alatt még 400-at sem.

Jól látható tehát, hogy folyamatosan nő a migrációs nyomás a magyar déli határon, és még messze van az ősz, amikor begyűrűzik az afrikai országokba és máshova az orosz-ukrán háború hatása, amely nyilvánvalóan még inkább növelni fogja a kibocsátó országokban a migránsok számát.

Itt lenne az ideje, hogy az Európai Unió komolyan foglalkozzon a külső határok védelmével, és végre érdemben segítse azokat az országokat, amelyek az Európai Unió külső határait védik, hiszen az várható, hogy a forró nyár után forró ősz lesz a magyar déli határon, és egyre több és több illegális bevándorló fog megjelenni a magyar déli határszakaszon. – mondta videóüzenetében a miniszterhelyettes.

Forrás: Rétvári Bence hivatalos Facebook oldala

A címlapkép forrása: Facebook/Rétvári Bence    

Iratkozzon fel hírlevelünkre