Hősi halált halt két jezsuita szerzetes Mexikóban

Június 20-án hétfő délután két jezsuita szerzetest ölt meg egy fegyveres férfi a mexikói Cerocahui-ban. A két pap egy menekülőt próbált elbújtatni, de az üldöző rájuk talált, és mindkettőjüket megölte.

Luis Gerardo Moro Madrid atya, a jezsuita rend mexikói tartományfőnöke jelentette be a szomorú hírt:

„Mély fájdalommal és felháborodással tudatom, hogy június 20-án délután a Tarahumara-beli Cerocahui településen meggyilkolták Javier Campos és Joaquín Mora szerzetes atyákat”.

A tartományfőnök elmondta, hogy a szerzetesek az „országban uralkodó erőszak” áldozatául estek, miközben menedéket próbáltak nyújtani egy fegyveres támadó elől menekülő férfinak.

Luis Gerardo Moro Madrid atya az esettel kapcsolatban azt is elmondta: aggódik a Mexikóban uralkodó drámai és erőszakos helyzet miatt. A közbiztonság hiánya érinti az ott élő jezsuita testvéreket is. Kiemelte: jelenleg az a legfontosabb, hogy gondoskodjanak a plébánián maradt három pap biztonságáról.

Az atya végül a közösség nevében felszólította a rendőrséget, hogy azonnal kezdjék meg a nyomozást, és tegyenek meg mindent a helyiek biztonsága érdekében. Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak az elhunytakért.

Forrás: Info Católica

A címlapképen Javier Campos és Joaquín Mora jezsuita szerzetes látható. Forrás: Vatican Media

Iratkozzon fel hírlevelünkre