550 kilométeres jótékonysági futáson vesz részt Böjte Csaba

Böjte Csaba

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány elnöke Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy Böjte Csaba is végig ott lesz a több napig tartó jótékonysági futáson.

Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány minden évben jótékonysági futáson gyűjt adományokat a dévai gyermekotthon lakóinak. Idén szeptemberben Böjte Csaba négy intézményébe is ellátogatnak, és minden ott lakó gyermeknek visznek sportcipőket.

Gui Angéla, az esemény főszervezője Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy Böjte Csaba is végig ott lesz a 6 napig tartó 550 kilométeres futáson.

Megkeresésünkre Gui Angéla elmondta, hogy egyes szakaszokon Csaba testvér biciklivel kíséri a résztvevőket.

A táv utolsó 200 kilométerét az úgynevezett Szerelem-ösvényen teszik meg a résztvevők. A Székelyhídtól Koltóig tartó útvonal érinti azokat  a helyszíneket, amelyek fontos szerepet játszottak Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének kibontakozásában. A tanösvény Böjte Csaba egy régi álma nyomán valósul meg: célja, hogy a szerelmesek fiatalok és idősek egyaránt az útvonalat végigjárva a szerelemről elmékedjenek. Ez lehet egyfajta felkészülés a házasságra, de akár a házasság megerősítésére is szolgálhat.

Az atya úgy látja, manapság a fiatalok nehezen találják meg a szerelmet, nehezen állapodnak meg, ez pedig társadalmi szinten is komoly probléma lehet. Erre nyújthat megoldást ez a lelki út.

Az alakuló ösvényről részletesebben itt olvashatnak.

A címlapképen Böjte Csaba és Gui Angéla. Forrás: Facebook/Gui Angéla

Iratkozzon fel hírlevelünkre