Demokrata politikusok hergelik a szélsőséges aktivistákat Amerikában

A Fox News szerint a gyilkossági kísérlet visszavezethető a demokrata párti politikusok erőszakra buzdító kommunikációjához.

Egy 2020-as beszédében Chuck Schumer szenátor a legfelsőbb bíróság tagjai ellen hergelt egy baloldali aktivistákból álló tömeget.

Dühösen azt kiabálta, hogy Neil Gorsuch és Brett Kavanaugh bíró „meg fog fizetni”, amiért a liberálisoknak nem tetszően foglalt állást egy kérdésben. Schumer mellett Nancy Pelosi is olajat öntött a tűzre, amikor megdicsérte a szélsőségeseket, akik „jogos dühüket jelentőségteljes cselekedetté” változtatják.

Pár hónappal korábban, amikor megkérdezték Schumert, helyesli-e, hogy a bírák otthonai előtt tüntetnek, azt mondta: igen. Ugyanerre a kérdésre a Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki kitérő választ adott. Csak annyit mondott: „tudom, hogy volt most egy merénylet”. Ő volt az is, aki 2018-ban azt mondta, „országszerte felkeléseket kellene szervezni”, csak mert nem értett egyet Donald Trump bevándorláspolitikájával.

A Fox News szerzője szerint bár kiábrándító a demokrata képviselők hozzáállása a politikai erőszakhoz, korántsem precedens nélküli.

2019-ben Maxine Waters kaliforniai demokrata képviselő többeket arra biztatott, hogy bántalmazzák a Trump-kormány embereit, ha találkoznak velük. 2017-ben pedig Bernie Sanders egyik lelkes híve rálőtt Steve Scalise képviselőre, és majdnem megölte őt.

A szerző szerint nem csoda, hogy keveset hallunk a baloldali aktivisták agressziójáról: a tömegmédia gondosan elfedi ezeket az információkat.

„De képzeljük el, mi lenne a médiában, ha a fegyveres férfi nem Kavanaugh, hanem egy liberális bíró háza előtt tűnt volna fel. (…) Az igazságot nem lehet eltitkolni: a Demokrata Párt nyugodtan jóváhagyja, bátorítja és szítja az erőszakot, hogy elérje politikai céljait”

– olvasható a cikkben.

(Forrás: Fox News)

Címlapkép: Facebook/Nancy Pelosi

'Fel a tetejéhez' gomb