Megalakult a Ficsak első határon túli tagszervezete a Vajdaságban

Megalakult a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) első határon túli tagszervezete a Vajdaságban – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a Ficsak – 2015-ös megalakulása óta – „előremutató, a gyermeket nevelő családok mindennapos problémáira reflektáló kezdeményezéseivel véleményformáló erővé nőtte ki magát”. Mostanra pedig „elérkezett a pillanat, hogy a külhoni magyarság lokális igényeire és problémáira is válaszokat keressen”. Ezért jött létre az első határon túli Ficsak tagszervezet. A Ficsak szeretné a határon túli magyarságot, a magyar családokat helyben is segíteni, támogatni. A Bácskossuthfalván megalakult új szervezet az ott élő magyar családoknak színes és tartalmas családi programokat, kulturális és természetközeli élményeket akar kínálni. Így a programok között szerepel falunap, tábor, főzőverseny és mesedélután.

A Király Nóra által alapított civil szervezet azért dolgozik, hogy minél több jól működő, szerető család éljen az országban. Emellett szeretnék a családos életforma örömeit megismertetni a fiatalabb generációkkal is. A Ficsak a társadalom és a családok között egyfajta kommunikációs csatorna szeretne lenni. A társadalom figyelmét a családokra irányítani, a családok felé pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálni.

Jelenleg országszerte több mint 20 településen van jelen a Ficsak, de céljuk az országos lefedettség elérése, hiszen – mint írták – hazánk minden táján élnek gyermeket nevelő családok, akiknek sokoldalú támogatása. Problémáik hatékony kezelése nemcsak az adott családok életét könnyítheti meg, de az egész magyar társadalom alapvető érdeke is”. A Ficsak nyitott minden olyan kezdeményezés felkarolására, amely a társadalom alapegységét, a családot erősíti, amely közösséget épít, és értéket közvetít – írták a közleményben.

(MTI)

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre