Szijjártó Péter: 10 millió forintos adomány Nigériába

A Hungary Helps program keretében azonnali, 10 millió forintos felajánlást küldünk a Ondo-i Római Katolikus Egyházmegyének, amelyet a kenyérkereső nélkül maradt családtagok, árvák ellátására és kórházi kezelésekre fordítanak majd - írja facebook oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

A hírt facebook oldalán jelentette be Szijjártó Péter:

Ma van Pünkösdhétfő. Sajnos újra megállapíthatjuk, hogy a mai napig a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, aminek borzalmas példája a nigériai Owo városában történt terrortámadás, ahol terroristák tegnap legalább 50 pünkösdöt ünneplő katolikus hívet gyilkoltak meg.

Magyarországnak, mint egy ezer éve keresztény országnak, erkölcsi kötelessége ilyenkor fellépni, és bár a megtörtént borzalmakat nem teszi semmissé, de egy rendkívüli gyorssegéllyel igyekszünk hozzájárulni a tragédiában érintett közösség mielőbbi talpra állásához.

A legmélyebben elítéljük Xavéri Szent Ferenc templomban történt támadást, amely ismét bebizonyította, hogy mára a keresztény közösségek váltak a terrorszervezetek kiemelt célpontjává.

Imáink ma a gyászoló családokkal vannak.

Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official

Korábban:

Nigéria: terrortámadás egy katolikus templom ellen

Iratkozzon fel hírlevelünkre