Rászorulók nyári táboroztatására gyűjt a református szeretetszolgálat

Nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek, a háború elől menekülő családok és fiatal tehetségek nyári táboroztatására indít gyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A segélyszervezet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szeretetszolgálat „Legyen mosoly minden hátizsákban!” címmel évek óta meghirdeti tematikus adománygyűjtését. Ennek köszönhetően már több száz gyermeknek nyújthattak életre szóló élményeket. A szeretetszolgálat idei tervei között három napközis tábor szerepel rászoruló családok gyermekeinek. Idén is megtartanák a Nyilas Misi-ösztöndíjas fiatalok számára a tehetségek táborát.

Szeptemberben menekült családoknak szerveznek egyhetes készségfejlesztő tábort. A háború elől elmenekült gyermekeknek és szüleiknek szakemberek tartanak majd foglalkozásokat az átélt traumák feldolgozására és készségeik fejlesztésére, továbbá gazdag szabadidős programkínálat, filmezés, strandolás, közös kirándulás is segíti a családok kikapcsolódását.

A táborozás költségeire júniusban és júliusban országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy minél több gyermeknek tudják biztosítani a nyári kikapcsolódást. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 számú bankszámlájára való utalással, a közlemény rovatba a „táborok” szót írva lehet csatlakozni.

(MTI)

Címlapkép: Magyar Református Szeretetszolgálat/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre