Rétvári Bence: Nem létező szerződési szakaszra hivatkozva akarják Magyarország EU-s jogait korlátozni

Felháborodásának adott hangot Facebook oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Európai Unió baloldali képviselőinek Magyarországot ért újabb támadása miatt.

Mint bejegyzésében írja: „Daniel Freund német baloldali, zöldpárti képviselő levelet írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, hogy ne engedjék részt venni Orbán Viktort az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács ülésén. Levelében Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 10. cikk (2) bekezdésére hivatkozik. Csakhogy itt jön a bökkenő: ebben a szerződésben nincs (2) bekezdése a 10. cikknek.

Tehát az EP képviselő egy nem létező szerződési szakaszra hivatkozva akarja korlátozni Magyarország részvételét az EU-s döntéshozatalban.”

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerint Magyarország támadói rendkívül tájékozatlanok: „Azt már »megszoktuk« tőlük, hogy a magyarországi tényekkel nincsenek tisztában, de az már új szint, hogy az EU saját legalapvetőbb dokumentumait se ismerik – mondta. Tehát a tények és EU-s jogszabályok ismerete nélkül akarják az EU-s szabályokat betartó Magyarországot büntetni a balos politikusok.

Napnál világosabb tehát, hogy nem a – nem létező – szabályok betartásával van gond, hanem azzal, hogy az emberek nem balliberális, hanem nemzeti kormányt választottak egyhuzamban immár negyedszerre.

Talán nem túl magas elvárás egy EP képviselőtől, hogy ismerje a saját működésére vonatkozó szabályokat. Aki ezt sem tudja megugrani, az ne oktasson ki demokratikusan megválasztott kormányokat a demokráciából!” – írja bejegyzésében Rétvári Bence államtitkár.

(Forrás: Facebook/Rétvári Bence)

A címlapképen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, Vác és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a Szakképzésért-díjak és a miniszteri elismerő oklevelek ünnepélyes átadásán a váci Piarista Kilátó Központban 2021. augusztus 25-én. Forrás: MTI/Mohai Balázs

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre