Potocskáné kezébe vette az irányítást a Jobbikban

Megy a balhé a Jobbikban: Potocskáné is Jakab ellen fordult, a pártelnök emiatt drámázott az elnökségi ülésen - írja a Pesti Srácok.

Új információk birtokába jutott a Metropol a Jobbikban zajló politikai háborúról – áll a netes hírportál cikkében. Az írás szerint most már a Jakab szövetségesének számító Potocskáné Kőrösi Anita is hátat fordított az úton-útfélen melósokkal példálózó főnökének, aki pedig hős szerelmesként rohant a mamuszos kommunikátora után, miután kigolyózták.

A legfontosabb mondat is elhangzott az ominózus ülésen: Gyurcsány perceken belül meg fogja tudni, hogy mi zajlik itt. Jakab pedig mindeközben azzal fenyegetőzik, hogy független lesz.

A Jakab Péterrel szembefordulók elszántságát nyilvánvalóan fokozza a Jobbik szexbotránya, amire Jakab Péter és élettársa, Molnár Enikő nem hajlandók semmiféle érdemi módon reagálni.

A párt belső ügyeit jól ismerők szerint ennek az az oka, hogy a feltételezett elkövető hozta létre azokat a fantom alapszervezeteket, amelyek révén újra megválasztották Jakabot.

Vagyis a pártelnök – ahogy a Metropol egyik jobbikos forrása fogalmazott – valójában a szexbotrány és egy választási csalás rabja – írja a cikk.

A pestrisracok.hu cikke felidézi, néhány napja a legutóbbi elnökségi ülésen a puccsisták már egyértelműen szembefordultak Jakab Péterrel. A közvetlen kiváltó ok az volt, hogy Molnár Enikő önkényesen eldöntötte, hogy kirúgja Béres Ferenc Attilát a Jobbik kommunikációs igazgatóját, a Zsúrpubi főszerkesztőjét. Méghozzá azért, hogy ezt a pozíciót is magának szerezhesse meg, egyedül ő intézhesse a párt kommunikációját.

A puccsisták élére Jakab Péter megdöbbenésére az a Potocskáné állt, akit eddig a szövetségesének hitt. Mindez azért jelent egyértelműen fordulópontot, mert Potocskáné Jakab Péter elnökhelyettese, akit 88 százalékos többséggel választott meg a tagság.

Sokan máris benne látják a Jobbik megmentőjét, ha sikerülne az egyre több botrányba keveredő Jakab Pétert eltávolítani. Jakabot az is megdöbbentette, hogy az elnökségből Potocskánéhoz csatlakozott Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök, így pedig már többségben voltak.

A cikkek elolvashatók itt, illetve itt.

Forrás: pestisracok.hu/Metropol
A kép forrása: facebook.com/anita.potocskanekorosi/

Iratkozzon fel hírlevelünkre