Ezért jött a német herceg Budapestre

Az emlékszoba megnyitójára hazánkba érkezett a színésznő özvegye, Frédéric von Anhalt herceg, aki elmondta, nagyon örül, hogy ez a kiállítás létrejöhetett, mivel „egy kis múzeumot Zsazsa mindig is szeretett volna”. Majd hozzátette:

„A feleségem, Zsazsa mindig mindent akart. De azt is tudni kell róla, hogy ő valóban mindent el is ért az életében”

– hangsúlyozta.

Frédéric von Anhalt Budapesten. Gábor Zsazsa-emlékszoba, Budapest, 2022 (Fotó: Tóth Gábor/Vasarnap.hu)

A herceg beszámolt arról, hogy a személyes tárgyak mellett számos cipő- és ruhakölteménye volt feleségének, amelyeket „harminckét” szobában tartott. Örömmel hozott belőlük pár darabot – mondta nevetve, majd hozzátette, hogy a kiállításon pár személyes tárgy, levelezés és bútor is látható.

Frédéric von Anhalt herceg elmondta, hogy halála óta sem lehet feledni Zsazsát.  Örül a most megnyíló emlékszobának, mivel ezzel egy kicsit most újra köztünk lehet. Emlékeztetett arra, hogy felesége komoly munkával lett nagyon híres.

„Több volt, mint híresség. Egy olyan színésznő, aki valóban méltó volt a sikerre”

– mondta Frédéric von Anhalt, majd hozzátette, hogy Zsazsa több amerikai elnökkel találkozott és levelezett. Az egyik ilyen levél most Budapestre került. Azt is megosztotta a sajtó képviselőivel, hogy hamarosan egy szobrot is szeretne állíttatni az egyik leghíresebb magyar színésznőnek.

Címlapkép: Tóth Gábor/Vasarnap.hu

 

'Fel a tetejéhez' gomb