Színes bőrű Hófehérkével rukkolt elő a Disney

Színes bőrű színésznőt választott Hófehérke szerepére a Disney. A mese élőszereplős változatát már 2016 óta szeretnék elkészíteni, s most látták a legmegfelelőbbnek a pillanatot arra, hogy megvalósítsák az elképzelést. A latin-amerikai származású főszereplő a 20 éves Rachel Zegler, akinek bizonyára sokan lesznek kíváncsiak formabontó jelenléteire. Van, aki üdvözli a tendenciát, míg mások szerint a döntés felér egy történethamisítással.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? – talán nincs is olyan kislány a világon, aki ne hallotta volna már Hófehérke mostoháját. A klasszikus mesét a Disney először 1937-ben vitte filmvászonra, s a feldolgozás azóta is töretlen népszerűségnek örvend. 

Most a rajzfilmóriás, amely az elmúlt években már számtalan rajzfilmjéből készített élőszereplős változatot (és amely nemrégiben az egyenlőség bajnokaként tetszelegve próbálja bevinni a gyerekszobába az LMBTQ-lobbi törekvéseit), úgy döntött, itt az idő a Hófehérke és a hét törpe feldolgozásának is. A csavar a dologban annyi, hogy „bőre, mint a fehér a hó” leírás kevéssé illik rá az egyébként bizonyosan sugárzó tehetségű Rachel Zegler színésznőre, aki latin-amerikai származású. (És egyébként valóban nagyon csinos!)

A filmet Marc Webb és Andrew Garfield rendezi, és a tervek szerint a munkálatokat 2022-ben el is kezdik. A Variety beszámolója szerint a Disney bizonyosan nagy durranásra készül, hiszen az adaptáció zenéjét ugyanaz a szerzőpáros készíti majd, amelyik a nagy sikerű La La Land muzsikáját is készítette.

Webb közleményében azt írta, hogy

a főszereplő kiválasztásánál „Rachel rendkívüli hangja, ereje, intelligenciája és optimizmusa” volt a döntő, és hogy személye a garancia arra, hogy újra mindenki kedvencévé váljon ez a Disney-klasszikus.

Az az egy biztos, hogy a rendhagyó választás miatt sokan lesznek majd kíváncsiak a filmre. (Erre azért is lehet szükség, mert a remakek általában nem szoktak felérni az eredeti változathoz…) Egyesek már most üdvözlik a színésznő kiválasztását, hiszen az az egyenlőség jegyében történt, más hangok szerint azonban a személye beleillik abba a tendenciába, amely az egyenlőség nevében történetet hamisít.

Ez már háború! Turbófokozatra kapcsol a Disney LMBTQ-gépezete

A címlapkép forrása: Twitter

Iratkozzon fel hírlevelünkre