Ferenc pápa azt kérte májusban minden nap imádkozzák el a hívek a rózsafüzért

A Regina Coeli elimádkozása után Ferenc pápa ismét erőteljes felhívást intézett az orosz-ukrán háború azonnali befejezéséért. Arra kérte a híveket, hogy a májusi Szűz Mária hónapban minden nap imádkozzák el a szentolvasót a békéért.

Gondolata azonnal az ukrajnai Mariupol, „Mária városa” felé szállt, amelyet barbár módon lebombáztak és leromboltak. Most is megújította kérését, hogy létesítsenek biztonságos humanitárius folyosókat a város acélgyárában rekedt személyek számára.

„Szenvedek és sírok, ha az ukrán lakosság szenvedéseire gondolok, különös tekintettel a leggyengébbekre, az idősekre és a gyermekekre. Rettenetes hírek érkeznek a gyermekek kitoloncolásáról és elhurcolásáról is”

– mondta megrendült szavakkal Ferenc pápa.

Ezután arról beszélt, hogy „miközben az emberiség hátborzongató hanyatlásának vagyunk a tanúi, azon tűnődöm olyan sok kétségbeesett emberrel együtt, hogy megvan-e az akarat a folyamatos katonai és verbális eszkaláció elkerülésére; vajon minden lehetségest megtesznek-e azért, hogy elhallgassanak a fegyverek”.

A pápa arra kérte a híveket, hogy vele együtt imádkozzanak: ne engedjenek az erőszak logikájának, a fegyverek perverz spiráljának, hanem lépjenek a párbeszéd és a béke útjára.

Forrás: Vatican News

Címlapkép: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani

Iratkozzon fel hírlevelünkre