A NOB alelnöke szerint Magyarországnak mindene megvan ahhoz, hogy olimpiát rendezzen

NOB

Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint Magyarországnak meg kellene céloznia a nyári ötkarikás játékok megrendezését.

A Nemzetközi Öttusaszövetség első alelnökeként is tevékenykedő Samaranch vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett világkupaverseny miatt érkezett Budapestre.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: jól látható, felfelé ívelő görbén halad a Magyar Olimpiai Bizottság, ami abból is érzékelhető, hogy nagyon sok új sportlétesítmény épül Magyarországon.

„Kevés olyan ország van, ahol ennyire lelkiismeretesen viselik az olimpiai mozgalom gondját. Most már csak egyetlen dolog van hátra: célozzák meg az olimpiai rendezést. Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia, és a kormányzás is sportvezérelt” – magyarázta a spanyol sportvezető, a NOB néhai elnökének fia.

Hangsúlyozta, kevés olyan ország van Európában, amely alkalmasabb lenne az olimpia megrendezésére, mint Magyarország. Meglátása szerint az olimpia jövőjét illetően nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a tradíció és az újítások között, de a NOB-nál keményen dolgoznak rajta, mert a sikerhez a régi és az új tökéletes kombinációjára van szükség.

(MTI)

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre