A Jobbik kapja végül Márki-Zay megüresedett mandátumát

Közös közleményben jelentették be a pártok, hogy végül a Jobbik egyik politikusa veheti fel Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt mandátumát.

A  közlemény szerint

a demokrata ellenzéki pártok (Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért, Momentum, Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP) egyhangú döntéseket hoztak a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.

Ennek keretében úgy határoztak, hogy Dr. Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot

a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzett jelöltek közül a sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg.

Korábban ugyanakkor Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is arról beszéltek, annak örülnének, ha az egyéni körzetét elvesztő, ám szerintük sokat és jól dolgozó Szél Bernadett kaphatná meg a mandátumot, ám ezt a pártok ellenezték.

Forrás: MTI, Magyar Hang 
A kép forrása: MTI/Illyés Tibor