A szeretet és elfogadás jegyében többen is betiltanák a Bibliát Amerikában

Bibliát

Mark Dice, amerikai jobboldali riporter You Tube csatornáján az utca embereit szólítja meg egy-egy politikailag érzékeny kérdésben. Legutóbbi műsorában arra kérte a járókelőket, írjanak alá egy petíciót a Biblia forgalmazásának betiltására. Az emberek reakciója meglepő volt.

A Petition for Crazy Things (Petíció Őrült Dolgokért) videósorozat legújabb részében Dice arra kereste a választ, „vajon meddig megy el a baloldali cenzúra”, és az emberek aláírnak-e egy petíciót a Biblia betiltására.

A videóban azzal szólította le az embereket, hogy aláírnának-e egy petíciót a Biblia betiltásáról. Aki esetleg elsőre vonakodik, annak elmagyarázza, hogy csupán a Biblia terjesztését tiltanák be, senkit nem büntetnek meg, akinek már van Szentírása, és (egyelőre) nem is koboznák el azt. A petíció létjogosultságát szándékosan felszínes, kézzelfoghatatlan bizonyítékokkal indokolja:

A Szentírás miatt sokan kényelmetlenül érezhetik magukat, tele van gyűlöletbeszéddel, rasszista és homofób. Azt állítja, a mai világban nincs szükség ilyen gyűlöletkönyvekre, csak szeretetre.

Nézőként Dice retorikája és érvei egyáltalán nem állják meg a helyüket, meglepő módon azonban sok ember vonakodás nélkül aláírja a petíciót. A megkérdezetteknek nincs szükségük komolyabb indoklásra. Elég, ha a riporter kimondja a „homofób” és „rasszista” szavakat, máris gondolkodás nélkül írják nevüket és születési dátumukat a papírra.

Miközben a lelkes résztvevők írnak, Dice szüntelenül sulykolja beléjük, mennyire fontos, hogy megállítsák a gyűlöletet. Egyes esetekben odáig is elmegy, hogy a már létező Bibliák elégetéséről beszél, de a gyanútlan járókelőknek szemük se rebben.

Persze sokan rájönnek, hogy valószínűleg valami tréfáról lehet szó. Akad olyan is, aki hosszas győzködés ellenére sem adja be a derekát.

A videó mindenesetre nagyon érdekes – csakúgy, mint Mark Dice többi videója, amely az amerikai valóságot mutatja be –, és itt tekinthető meg:

Címlapkép: You Tube/ Mark Dice

Iratkozzon fel hírlevelünkre