Magyarország mára a keresztény szabadság zászlóvivőjévé vált

A Hegyvidéki KDNP szervezésében Fürjes Balázs és Azbej Tristan államtitkár a Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János plébánián és a Prohászka Ottokár Művelődési Házban tartott előadást februárban a keresztény civilizációs kérdésektől és a bel-budaiak mindennapjait jobbá tevő kezdeményezésekig.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár a személyes bemutatkozó után munkájáról és hivatásáról beszélt. Elmondta, hogy az elmúlt években a Hungary Helps Program sok megbecsülést szerzett Magyarországnak,

Ferenc pápától az Egyesült Államok elnökéig számos méltatást kapott.

Örömmel mesélte, hogy öt éve indult el ezen keretek között a Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak szóló felhívás a fejlődő országokban élő fiatal keresztény hallgatók részére, akik a Magyarországon megszerzett szaktudással hazájukba visszatérve erősítik saját közösségeiket.

Nemrégiben Herczegh Anita asszonnyal, a program jószolgálati nagykövetével és Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával személyesen köszöntötte a program friss diplomás fiataljait, akik egyben a remény nagyköveteivé is válhatnak szülőföldjükön.

A program célkitűzése, hogy a segítséget kell eljuttatni a válságrégiókba, a bajba jutott embereknek kell jövőképet adni, hogy a szülőföldön megmaradást vagy az oda visszatérést válasszák – mondta Azbej Tristan.

Véleménye szerint a migráció nem megoldás, hanem maga a probléma, ezért a magyar kormány a szülőföldön maradást támogatja – erre adott reményt számos országban a Hungary Helps Program. Jó példa erre, hogy magyar támogatásnak köszönhetően több száz év után újra a helyi kereszténység központjává válhatott a libanoni Aintoura, ahol egy családi és képzési központ létrehozását, valamint egy 17. századi kolostor és templom újjáépítését támogatták.

Az államtitkár elmondta, hogy amikor útjára indult a Hungary Helps Program, arra tett vállalást, hogy példát adnak a világnak és más országok kormányait is meggyőzik az üldözött keresztények melletti kiállás fontosságáról. Állítása szerint öt év alatt olyan erős szövetségeseket nyertek meg az ügyüknek, mint az Egyesült Államok, Lengyelország, Észtország, Görögország és Szlovénia kormányzati szervei, vagy éppen a Szuverén Máltai Lovagrend. Azbej Tristan büszkén számolt be róla, hogy egy kormányközi egyetértési nyilatkozat aláírásával Brazília is csatlakozott ehhez a szövetséghez.

Magyarország mára a keresztény szabadság zászlóvivőjévé vált.

A hivatás mottója: A segítséget kell odavinni ahol a baj van, nem bajba jutott embereket kell Európába hozni – mondta Azbej Tristan. A Hungary Helps Programmal helybe érkezik a segítség, ezzel hatékony ugyanakkor emberséges megoldást nyújtanak a válságövezetekben élőknek. Így tud alternatívát adni több mint 500 ezer embernek, hogy a migráció helyett a szülőföldön maradást válasszák – hangoztatta a politikus.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Budapest 3-as választókerületének (XII., II. kerület) Fidesz-KDNP képviselőjelöltje az eseményen elmondta:

büszke arra, hogy egy olyan országban élhet, amely nagy hangsúlyt fektet az üldözött keresztények megsegítésére.

Elmondása szerint számára szinte családi hagyomány és az identitása része, hogy Budapest fejlesztésével foglalkozhat. Elmesélte, hogy a Lánchíd építésére Pestre érkező brit mérnökcsoport egyik tagja – történetesen egy skót mérnök – elhozta magával két unokahúgát is. Budapesten az egyiküknek egy fiatal református lelkész, későbbi püspök, a pesti református teológia megalapítója, Török Pál udvarolt – ők voltak Fürjes Balázs államtitkár szépszülei.

A képviselő-jelölt elmondta, hogy ő teljes szívvel a polgári Magyarországért és a budai megoldásokért dolgozik.

A politikus feladata az emberek képviselete, véleményük megértése, megoldást találni a kihívásokra – ezért indította el a Budai megoldások programját is.

– mondta Fürjes Balázs.

 

Megköszönte a szíriai püspök az üldözött keresztényeknek nyújtott segítségét

 

Ferenc pápának dicsérték Azbej Tristan államtitkár munkásságát – videó

 

Üldözött keresztényeket segítő adománybolt nyílt Budapesten

A címlapképen Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Azbej Tristan a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár látható a XII. kerületi KDNP ülésén 2021. október 28-án. Forrás: Facebook/Hegyvidéki KDNP és IKSZ

Iratkozzon fel hírlevelünkre