„Az Úr hűséges” – Nemet mondtak az abortuszra, sikeresen szétválasztották a sziámi ikreket

Majdnem egy évvel ezelőtt születtek meg a birminghami lelkész-házaspár sziámi ikrei – a kislányok élete nem indult zökkenőmentesen, ami kihatott az egész családra - köztük a pár másik három gyermekére is. A nehézségek ellenére Dwight és Stephanie sosem bánta meg döntését, hiszen úgy vélik, mindenki él át nehézségeket rögös utakkal teli világunkban, de a kislányok érkezése azt is megmutatta számukra, hogy Isten jó és hűséges hozzájuk.

Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt születtek meg a sziámi ikrek, akik azóta már túl vannak a sikeres szétválasztáson. Szüleik most egy, a Word magazinnak adott interjúban meséltek mindarról az örömről, bánatról és káoszról, amelyet a két kis jövevény érkezése hozott számukra. Dwight és Stephanie Castle úgy aposztrofálta az elmúlt időszakot, mint valamiféle „ultra maratont” az egész család számára, amelyből rengeteget tanultak.

A lelkész házaspárnak ugyanis az ikreken kívül már volt három gyermeke, mikor kiderült, hogy óriási feladat előtt állnak. A pár korábban elvesztett egy kisbabát a második trimeszterben, aztán erről a terhességről is kiderült, hogy nem mentes a komplikációktól: a 12. heti vizsgálatok során tudták meg, hogy a lányok össze vannak nőve. Persze őket is sokként érte a hír: 

„A találkozó után sokáig meg sem szólaltunk, csak sírtunk némán” – emlékszik vissza a házaspár. 

Ez az állapot olyannyira ritka, hogy csupán minden ötvenezer terhességből egyet érint.  A reménytelenség érzése ellenére sosem fordult meg a fejükben az abortusz, amit a legtöbb szakember tanácsol ilyenkor. 

„Ebben a helyzetben is próbáltam megtalálni Isten jóságát. Hiszek az Ő erejében, a megmentő képességében, mindenhatóságában. De akkor még nem láttam, hogy ez ebben a helyzetben hol van” – mesélte a férj, akit a gyülekezete is támogatott a nehéz időszakban.

A lányok állapota miatt végül a pár úgy döntött, hogy belfasti otthonukból Philadelphiába költöznek, hogy a szülés egy olyan intézményben történjen, ahol a sziámi ikreknek a megfelelő ellátást is biztosítani tudják. A család így szétszakadt, az első száz napban a szülők távol voltak a másik három gyermeküktől, ám végül úgy döntöttek, hogy mindenkit átköltöztetnek magukhoz. 

Elizabeth and Susannah végül programozott császárral született meg 2021. április 22-én. A kislányokat december 10-én választották szét egy 14 órás operáció során, amelyben számos váratlan komplikáció adódott. Az édesanya számára traumatikus élmény volt az utána való első találkozás is: 

„Egyszerűen nem voltam felkészülve a látványra” – nyilatkozta.

„A testük fel volt dagadva és élettelenek voltak. Úgy néztek ki, mintha nem élnének.”

Később megtudták, hogy az operáció összességében jól sikerült, de a beavatkozásoknak, amelyeket a lányok megmentése érdekében el kellett végezni, lesznek maradandó hatásai. A kicsik azóta szépen haladnak a rehabilitáció útján, egyikük, Susannah már haza is térhetett családjához. Elisabeth ugyan még kórházi kezelésre szorul, de az ő állapota is megengedi, hogy a család végre hazatérhessen eredeti, alabamai otthonába.

A nem mindennapi küzdelmekről a házaspár úgy vélekedik, megtanulták belőle, hogy nehéz helyzetben is ki kell tudni tartani és minden körülmények között bízni kell Istenben.

Forrás: World, Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre