Négy nemet kér a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

lmbtq, kisgyerek

Négy „nem” választ kér a gyermekvédelmi népszavazáson a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége – közölte a civil szervezet kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a szövetségbe és a Családláncba tömörülő, mintegy 95, családokkal és gyermekekkel foglalkozó szervezet képviselői nyilatkozatban erősítették meg, hogy tevékenyen támogatják a kormány április 3-i, gyermekvédelmi népszavazási kezdeményezését. Idézték Márton Zsuzsannát, a szövetség elnökét, aki köszönetet mondott a kormány elkötelezett állásfoglalásáért. Hangsúlyozta, hogy felhívásukhoz támogatóan csatlakoztak a délvidéki, az erdélyi, a partiumi, a kárpátaljai és a felvidéki családokkal foglalkozó magyar civil szervezetek.

Úgy fogalmazott: abban hisznek, hogy a hagyományos család értékrendje szerint a szülők joga a gyermekük szexuális nevelése. „A referendum nemleges támogatásával” minden egyes szavazó hatással lehet a Kárpát-medence jövőképének alakulására. Ezért a családszervezet nevében felkérték Magyarország teljes lakosságát, hogy éljenek a demokrácia adta jogukkal. Fejezzék ki akaratukat a gyermekvédelmi népszavazáson, és a négy feltett kérdésekre szavazzanak nemmel. Jelezték: a nyilatkozat zárógondolataiban kitértek arra, hogy a szövetség partnerként tekint az egyházakra. Ezen felül minden civil szervezetre, amely a népszavazáson való részvételre ösztönzi az állampolgárokat, illetve „közös jellemzőjük, hogy felveszik a harcot a gyermekeket érő LMBTQ-propagandával”, és kiállnak a gyermekvédelmi törvény rendelkezései mellett.

(MTI)

Címlapkép: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre