Imádkozzunk együtt Ferenc pápával a békéért!

Ferenc pápa március 25-én a Szent Péter-bazilikában felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének. A felajánlás egy ima formáját ölti, amit az egyházfő mond el a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartáson.

Ukrajna katolikus püspökei márciusban azzal a kéréssel fordultak a Szentatyához, hogy ajánlja fel Ukrajnát és Oroszországot Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Ferenc pápa – a kérést meghallgatva – Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás alatt imádkozik a háborúban álló országokért.

A Vatikán két nappal azelőtt tette közzé a katolikus egyházfő levelét – és egyben felhívását –, hogy március 25-én, pénteken imádkozna a Szent Péter-bazilikában a világ püspökeivel együtt. A pápa arra kéri a világegyház püspökeit, hogy papjaikkal és híveikkel együtt csatlakozzanak. A katolikus egyházfő felajánló imáját 29 nyelven tették közzé a Vatikán hivatalos oldalán március 23-án.

Imádkozzunk élőben Ferenc pápával

A holnap 17 órakor kezdődő szertartást több katolikus portál élőben közvetíti az interneten. Így a világ legnagyobb vallási médiahálózatának honlapján – az Eternal Word Television Networkon (EWTN) –  élő adásban követhetjük Ferenc pápa szavait. Az EWTN nemzetközi katolikus hálózat mellett szintén élő közvetítést biztosít majd az érdeklődők számára a Catholic News Agency (CNA) Facebook-oldalán. Együtt mondhatjuk el a Szentatyával a felajánló imát a Vatican News különböző hírcsatornáin is: rádión, weboldalukon, YouTube- és Facebook-oldalukon is – angol nyelvű feliratozással. Érdemes megjegyezni, hogy a vatikáni média március 23-i beszámolója szerint az maga ima 18:30-kor hangzik majd el.

Budapesten Erdő Péter bíboros, prímás a Szent István-bazilikában csatlakozik Ferenc pápa felhívásához Gyümölcsöltő Boldogasszony ünnepén. Az esztergom-budapesti érsek 19 órakor a Szent Jobb előtt – emlékezve Szent István királyra, aki elsőként ajánlotta fel országát a Szűzanyának – helyezi oltalmába Oroszországot és Ukrajnát.

 

Forrás: CNA, Vatican News, Magyar Kurír, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

 

Miért ajánlja fel a pápa Oroszországot és Ukrajnát Máriának?

Címlapkép: Ferenc pápa a római katolikus vízkereszt alkalmából pontifikált miséjén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2022. január 6-án. (Fotó:MTI/AP/Gregorio Borgia)

Iratkozzon fel hírlevelünkre