Gyorssegélyt indít a Katolikus Karitász

Gyorssegélyt indít és a menekültek ellátására készíti fel kelet-magyarországi logisztikai központját és az ukrán határ közelében található önkéntes csoportjait a Katolikus Karitász - közölte a szervezet az MTI-vel.

A Katolikus Karitász a hosszú távú és célzott segélyezés érdekében több alkalommal egyeztetett a Caritas Europával és a Caritas Ukrajna vezetőségével a kialakult drámai helyzetről. A szervezet folyamatosan informálódik, hogy a segítségnyújtás célzott és hatékony lehessen – írták a közleményben.

Hozzátették, hogy a Caritas Ukrajna készen áll a belső menekültek fogadására több helyszínen: Dnyiproban, Poltavában, Zaporizzsjában, valamint a nyugat-ukrajnai Hmelnickijben, Ivano-Frankivszkban, Ternopilban és Lvivben.

A Munkácsi Egyházmegyei Karitász szintén fogadja a belső menekülteket Kárpátalján.

Az élelmiszerek, takarók biztosítása érdekében a magyarországi Katolikus Karitász pénzbeli gyorssegélyt küldött, valamint tartós élelmiszert juttat el a térségbe – jelezték.

Közölték, hogy a Katolikus Karitász három teherautónyi segélyszállítmányt küldött a menekültek fogadására a határhoz. A szállítmány többek között száz matracot, takarókat, bébiételt, tartós élelmiszert tartalmaz.

A hosszú távú segítségnyújtás érdekében, a menekültek ellátására Fehérgyarmaton és Nyíregyházán ideiglenes központot hoz létre a segélyszervezet a helyi egyházmegyei karitász szervezetekkel közösen.

Felhívták a figyelmet, hogy a fenti célok támogatására gyűjtést hirdetnek, amihez többféle módon lehet csatlakozni: a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent), online adományozással a karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül vagy a Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008).

(MTI)

A címlapképen a Katolikus Karitász új országos központja látható Budapesten az átadás napján, 2021. november 12-én. A Bartók Béla úti épületet 2019-ben adta át az állam az egyháznak, a felújítást 37 millió forinttal támogatta a kormány. Forrás. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre