Róna Pétert jelöli államfőnek az ellenzék

Az egységes ellenzék Róna Péter közgazdászt jelöli államfőnek, aki Novák Katalinnal, a kormánypártok jelöltjével szemben ki tudja fejezni a nemzet egységét - mondta online sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus emlékeztetett, hogy Róna Péter korábban az LMP pártalapítványának társelnöke volt, majd érveket sorolt a jelölt mellett. Legfontosabbnak azt ítélte, hogy a közgazdász 2006 óta küzd a devizahitelezés ellen és a devizahitel-károsultak megsegítéséért.

Ungár Péter beszámolt arról is, hogy bár Róna Péter elkötelezett a nyugati szövetségi rendszerünk mellett, kritikát is meg tud fogalmazni azzal kapcsolatban. Látja, hogy minden jogállamisági szemponttól függetlenül Európa csak akkor lesz egységes, ha hazánk és a régió bérben és életszínvonalban is egységesül Nyugat-Európával – fejtette ki.

(Forrás: MTI)

A címlapképen Róna Péter közgazdász, az LMP programtanácsának elnöke látható a párt Megújuló Magyarország című programját bemutató budapesti sajtótájékoztatón 2014. március 11-én. Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre