Két év után újranyílik a lourdes-i barlangkápolna

A franciaországi Pireneusokban található keresztény zarándokhely bejelentette, hogy a zarándokok február 11-től ismét látogathatják a Szeplőtelen Fogantatás Bazilika tövében, a Massabielle-sziklában a barlangot, s annak mélyén az oltár bal oldalán található forrást.

A hagyomány szerint 1858. február 11-én Szűz Mária megjelent a 14 éves Bernadette Soubirous-nak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt.

A csoda helyén 1876-ban templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott.

Az alig 14 ezer lakosú Lourdes a második leglátogatottabb város Franciaországban Párizs után, s bevétele 90 százaléka az idegenforgalomból származik. Lourdes-ban a zarándokok száma évente 3,5 millió, hitüket erősíti az, hogy időről időre előfordulnak – a helyi orvostudományi iroda vizsgálatai szerint is – tudományos módon megmagyarázhatatlan gyógyulások.

(MTI)

A címlapképen Marco Marcato, az UAE Emirates olasz versenyzője elköszön egy katolikus paptól, miután megáldották a lourdes-i Szűz Mária-barlangszentélyben a 105. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny 19., Lourdes és Laruns közötti 200,5 kilométeres szakasza előtt, 2018. július 27-én. Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre