Papokra támadtak az iszlamista szélsőségesek

támadtak

Január 30-án, vasárnap Pakisztánban ismeretlen fegyveresek támadtak egy autóra, amiben papok utaztak. Egyikük életét vesztette, egy másik pap pedig súlyosan megsérült.

Vasárnap koradélután a hetvenötéves William Szirádzs tiszteletes két paptársával utazott haza az aznapi templomi szolgálatukból, amikor ismeretlen fegyveresek megállítottak az autójukat, és tüzet nyitottak rájuk Pakisztán Haibár-Pahtunhva tartományában.

William Szirádzsot fejbe lőtték, míg társa, Patrick Naím a hasán és a kezén szerzett súlyos sérüléseket. A harmadik pap sértetlenül megúszta. A támadást követően mindkét sebesültet a Lady Reading Kórházba szállítottak. A kórház szóvivője elmondta, hogy Szirádzs már akkor halott volt, amikor megérkeztek a kórházba, Naímot viszont sikerült megmenteni. Az ő állapota azóta stabil.

A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket. Szemtanúk szerint két férfi volt az elkövető, akik a támadás után motoron távoztak a helyszínről. A támadást egyik Iszlamista szervezet sem vállalta még magára, azonban a gyilkosságot feltehetően vallási indíttatásból követték el.

Pakisztán Haibár-Pahtunhva tartományára komoly befolyást gyakorolnak az Afganisztánban uralkodó tálibok. A szélsőséges hatalomátvétel óta Pakisztánban is egyre gyakoribbak az iszlamista támadások.

Forrás: MTI, Stop Persecution of Christians Facebook csoport

Címlapkép: William Szirádzs és Patrick Naím. Forrás: Facebook/Stop Persecution of Christians

Iratkozzon fel hírlevelünkre