„Hiperpasszív” bocsánatkérést produkált Karácsony Gergely

Hiperpasszívnak nevezte Karácsony Gergely bocsánatkérését Rétvári Bence parlamenti államtitkár, aki kedden elsőként emelte fel szavát a főpolgármester „szenteltvíztartóba vizelős” hasonlata miatt.

Karácsony Gergely sokakat megbotránkoztató kijelentése után igyekezett kozmetikázni saját szavait – írja posztjában Rétvári Bence, idézve is egyúttal a főpolgármestert: „Arról beszéltem ugyanis, hogy a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba.”

Az államtitkár felhívja Karácsony Gergely figyelmét arra: nem arról beszélt, hogy elfogadhatatlan dolog belepisilni a szenteltvíztartóba, hanem arról, hogy „végül is belefér” – vagyis szerinte elfogadható. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a főpolgármester bocsánatkéréséhez „sunyi módon” nem az eredeti hangfelvételt mellékelte, hanem szándékosan egy másik beszédét.

„Persze tudjuk, hogy Ön ****** a hangfelvételekre” – idézte Rétvári Bence a városvezető városházaeladás-ügyben tartott meghallgatásán elhangzott szavait.

A felelősség vállalása helyett ismét a tények elkenése zajlik – zárta posztját az államtitkár.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Mémekkel üzennek a keresztényeket megsértő Karácsony Gergelynek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!