Molesztálta cellatársnőjét a transznemű bűnöző

Az amerikai Illinois államban négy – magát transzneműnek valló – férfi rabot szállítottak át titokban egy női börtönbe. Egyikük azóta magánzárkába került, miután megerőszakolta cellatársát.

A transznemű rabokat azután szállították át, hogy a területi bíróság úgy döntött, az elítélteket nem lehet csupán biológiai nemük alapján bebörtönözni. A négy férfit az American Civil Liberties Union segített biztonságban és titokban átszállítani a női börtönbe, miután azt vallották, nőnek érzik magukat, írja az olasz Pro Vita e Famiglia.

Az áthelyezés érdekében az ACLU csoportos keresetet nyújtott be a négy férfi érdekében a helyi bíróságon. Az elítéltek minden hivatalos iratban születési – férfi – nevükön szerepelnek, a kereslethez azonban női álneveket használtak. Ennek köszönhetően a női börtönben nem könnyű megtalálni őket, mivel hétköznapi, gyakori női neveken szerepelnek a nyilvántartásban.

Az amerikai Women are Human híroldal szerint azért is gond, hogy nem lehet őket visszanyomozni, mert egyikük ellen már több nő tett feljelentést erőszak miatt.

Az új jövevényeket fenntartásokkal fogadták a női rabok, mivel sokuk családon belüli erőszak áldozata volt, és ezért féltek a férfiaktól. A négy, magát transzneműnek valló férfi között volt olyan is, aki barátnője bántalmazása miatt került börtönbe.

A férfiak között van olyan is, akit nők bántalmazása miatt tartóztattak le

Sora Kuykendall, eredeti nevén Jordan Kuykendall, negyven év letöltendő börtönbüntetést kapott, mert meggyilkolta tizenhétéves barátnőjét, miután a lány szakított vele. Kuykendall a börtönben jött rá, hogy valójában nőnek érzi magát: ott kezdte el alávetni magát hormonkezelésnek.

Andre Patterson, női nevén Janiah Monroe 2005-ben, tizenhétévesen került börtönbe, többszörös gyilkosság miatt. Évekkel később kérvényezte áthelyezését a női börtönbe, mivel elmondása szerint transznemű irányultsága miatt többször is zaklatták a férfiak. Későbbi bírósági jelentés szerint Patterson a női börtönben több rabot és dolgozót is szexuálisan bántalmazott. Cellatársa feljelentést tett ellene, mivel Patterson már érkezése napján megerőszakolta őt. A férfi nem esett át nemi átalakító műtéten, a hormonális kezeléssel pedig felhagyott a börtönben.

Az Illinois állami Büntetésvégrehajtási Hivatal döntése értelmében Pattersont visszaküldték a férfiak börtönébe, de az Egyesült Államok Törvényszéki bírája, Michael Martin Mihm kérésére egyelőre magánzárkába helyezték.

Ahogy a Vasarnap.hu-n nemrég megjelent véleménycikk szerzője is írta, ezek a férfiak sokszor a börtönben jönnek rá „másságukra”, és vissza is térnek eredeti nemükhöz, amint ismét szabadlábra kerülnek.

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre