Rétvári: A kormány új rendelőket nyitott, a baloldal csökkentené a számukat

Az egészségügyben számtalan feladat van, de nem mindegy, hogy előre megyünk vagy hátra – írta pénteki Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

Míg az elmúlt években 23 új rendelőt építettünk és 54 rendelőt újítottunk fel, addig a baloldal most arra készül, hogy járóbeteg-rendelőket vonjon össze. Ez magyarul azt jelenti, hogy sok településen bezárnák a rendelőt, megszűnne a járóbeteg ellátás – hívta fel a figyelmet bejegyzésében Rétvári Bence. A parlamenti államtitkár kifejtette, hogy a maradék rendelők így zsúfoltabbak lennének, és megnőne a várakozási idő is. Ráadásul – sorolta tovább – ahol bezárnák a rendelőket, onnan hosszabb utazással lehetne csak elérni a szakorvosokat.

Ezzel az egészségügyi ellátás nem közelebb, hanem távolabb kerülne a betegektől – hívta fel a figyelmet.

A baloldal újra elővette a tervét a korábban népszavazással eltörölt vizitdíjról, ezért a megmaradó kevesebb járóbeteg-rendelőben még vizitdíjat is kellene fizetni.

Az államtitkár úgy összegzett posztjában:

A vizitdíj, a távolság és a zsúfoltabb járóbeteg rendelők érezhetően rontanák az emberek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését.

Mint felidézte, a DK-s László Imre korábban már elmondta, hogy a kórházak 45 százalékát bezárnák, „most már azt is tudjuk, hogy a járóbeteg-rendelők jó részére is lakat kerülne”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre