Isten áldása kíséri a Hungary Helps munkáját

Január 12-én Makkai László görögkatolikus pap megszentelte az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárság épületét a budapesti Naphegy téren. Az ünnepi házszentelésen Azbej Tristan államtitkár, valamint az intézmény összes dolgozója részt vett.

A házszentelés az államtitkárság kápolnájában kezdődött szerdán kora délután. Kiss Bertalan, a Miniszterelnökség Stratégiai Elemző és Külkapcsolati Főosztály vezetője átadott Makkai László atyának egy, a damaszkuszi szír pátriárka által megáldott keresztet. Az államtitkárság épületét László atya ezzel a kereszttel szentelte meg.

Rövid beszédében elmondta: az államtitkárság kiemelkedik a többi közül azzal, hogy az épületén belül egy kápolna is van. A dolgozóknak sok erőt adhat, hogy Istennel kezdhetnek minden munkanapot – emelte ki. Ezután végig járta az intézmény összes irodáját, és megáldotta azokat, valamint az ott dolgozókat.

A képre kattintva galéria nyílik!

Kiemelt képünkön Azbej Tristan államtitkár és Makkai László az államtitkárság kápolnájában. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre