Trombitás Kristóf: Ha a külföldieknek nem tetszik a járványkezelésünk, haza lehet menni

Olvasom, hogy a francia kézilabda-válogatott nem elégedett a magyar járványkezelési szabályokkal. Sérelmezik, hogy miközben ők a világtól elzárva készültek az Európa-bajnokságra, addig most – borzalmak borzalmára – maszkot nem viselő vendégekkel vannak együtt a szállodában! És kárhoztatják hazánkat, mert itt nincsenek olyan diktatorikus viszonyok, mint náluk. Mi több, a Veszprém egyik francia játékosa még szakvéleményre is kapható volt. Szerinte, ismerve Magyarországot, ezen nem is lehet csodálkozni, itt minden szabályozást később hoznak meg.

A Főpolgármesteri Hivatal által közreadott képen Emmanuel Macron francia elnök (b2) és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke, Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselő), valamint Karácsony Gergely főpolgármester találkozója Budapesten 2021. december 13-án. MTI/Főpolgármesteri Hivatal

Emlékeztetőül elmondanám még a kedves olvasóknak azt is, hogy a francia futballisták voltak azok tavaly nyáron, akik szintén elégedetlenek voltak a szállásukkal. Nem egy jött-ment hellyel, hanem az egyik ötcsillagos szállodával.

Nem lehet ezeknek a kedvükre tenni, na.

Bár egy kicsit furcsa az egész, eddig azt szoktuk meg, hogy a franciák a törvényszerű vereségeik után kezdenek zokogásba, nem azt megelőzően.

A magyarországi, progresszív heccmédia pedig lelkes csaholással közvetíti a szakértők gondolatait. Ami megint csak egyetlen dologra vezethető vissza: az ellenzéki összefogás és média lezáráspárti. Nagyban tesznek ők az emberekre. Egyszerűen azért, mert pontosan tisztában vannak vele, hogy milyen azonnali és drasztikus népszerűségvesztéssel járna a kormányzatnak egy ilyen döntés. Hovatovább ott tartunk, hogy az ellenzéknek ez az egyetlen esélye maradt választást nyerni.

Láthatjuk, mennyire begolyóztak a nyugati társadalmak. Olvashattuk a hírekben, mit művelnek az ausztrál elmebetegek szerencsétlen Djokovic-csal. Észleljük a francia, holland vagy német tüntetéseket, ahol a lezárás ellen tiltakozókat ütik-vágják a rendőrök. Persze a jogállamiság jegyében. Kutyákat eresztenek rájuk és egyebek, ott vannak ezek a képsorok bőven a hírekben.
Na, ez az, ami nem lesz Magyarországon. Hazánk a demokrácia fénylő fáklyája ebben az időszakban.

Mert mi vagyunk azok, akik hiszünk a polgárok egyéni felelősségvállalásában. Mi soha nem mondjuk meg, ki és mit csináljon, hova menjen, hova ne menjen, amennyiben rendelkezésünkre állnak a vakcinák. És szerencsére milliószámra vannak vakcinák.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: oltakozzatok! Ne a gyakran egészen elszállt dolgokat is mondani képes szakértőkre hallgassatok. Ne elbujdokolni álljon szándékotokban. Ne akarjátok az életetek további részét lezárásban tölteni. Egyszerűen oltakozzatok.

Ha a franciáknak meg nem tetszik, akkor menjenek haza a fenébe.

Iratkozzon fel hírlevelünkre