SÍRJUNK VAGY NEVESSÜNK…?! AUTÓ A VILLAMOSALAGÚTBAN – SZAVAZÁS JÖVŐ ÁPRILISBAN

Nem Vácott történt, amit hallotok, „ott ily regényes dolgok nem történnek”.…

Mókás hír jelent meg az Index.hu honlapján a minap. A 48-as villamos húzott ki egy autót az alagútból a Clark Ádám téren. Történt, hogy egy dunaújvárosi pár felrándult Budapestre és a feleség által vezetett autóval a Batthyány tér felől a Várkert Bazár irányába haladt. Az cél megtalálása érdekében teljes mértékben a GPS útmutatásaira hagyatkoztak, hogy eligazodhassanak a fővárosban már hónapok óta tartó embert bosszantó közlekedési káoszban. Vagy az elektronika bolondult meg vagy az asszonyka értette félre az információkat, a lényeg, egyszer csak a villamos alagútjában találták magukat, ahol semmi keresnivalójuk nem volt. Féltávnál fennakadtak a síneken, melyet a családfő próbált meg orvosolni, ám kétségbeesett igyekezetében könnyebb sérülést szenvedett. Ezután került oda valahonnan a 48-as villamos és vontatta ki a fennakadt piros járgányt.

Az eset nem egyedi, már többen is megpróbálták villamosnak képzelni magukat és autóval leküzdeni az alagutat, ezidáig mindannyian rajtavesztettek. De mérget vehetünk rá, lesznek még próbálkozók…

A történet hallatán nehéz eldönteni, sírjunk vagy nevessünk?! Én inkább az előbbire voksolnék. Hogy miért? Mert több fontos kérdést is felvet.
Egyesek oda jutottak, hogy már a saját szemüknek sem hisznek, teljes mértékben az elektronika bűvöletében élnek?
Hogyan lehetséges az, hogy két felnőtt, civilizált ember, józan ítélőképességének teljes tudatában ekkora ostobaságot csináljon?
Hogyan nem vették észre, olyan területre keveredtek, ahol csak a villamosnak van helye?
Egyszerűen felfoghatatlan ez az emberi butaság.

Ez a pár vajon milyen döntési kompetenciával rendelkezik vagy csak rendelkezett a munkahelyén?
Milyen szintű döntéshozatalt lehet rá bízni arra az emberre, aki nem képes megkülönböztetni egy közutat egy villamosalagúttól?
És ha a GPS azt javasolja, hajtsanak a szomszédos Dunába, azt is megtették volna, mert az az utasítás…?!
Megáll az ész.

Abba már bele sem merek gondolni, hogy ez a pár 2022. áprilisában elmegy majd szavazni.

Milyen érvek hatására döntik majd el, hová tegyék az X-et?
Arra voksolnak majd, akiről utoljára hallanak az RTL Klubon vagy az ATV-ben?
Nagyon szomorú, de ki kell jelentenünk a történtek alapján: Igencsak jól sikerült a médiában bizonyos emberek éveken át tartó szisztematikus elhülyítése.

Ne gondolkodj, ne keress igazi érveket pro vagy kontra. Majd a GPS vagy mi influenszerek megmondjuk, mi a dolgod, mit csinálj, hogyan élj és viselkedj.

És persze azt is, adott pillanatban, kire kell voksolnod a szavazófülke magányában. A Jóisten mentsen meg tőlük!

Azért egy pikantériája még van a hétvégi villamosos esetnek: hogy tudniillik a 48-as villamos nem is azon az útvonalon közlekedik, ő hogy került oda…?

 

'Fel a tetejéhez' gomb