A M.É.Z. együttes skót dallamokkal várja a karácsonyt

M.É.Z. Zenekar

A 33 éve tevékenykedő M.É.Z. együttes ír és skót dallamvilágot idéző muzsikával várja Jézus Krisztus születésének ünnepét. Az adventi műsorukkal templomokban és karácsonyi vásárokban lépnek fel. Zenei szolgálatukat nem tekintik karriernek, de bíznak abban, hogy sokakhoz eljutnak dalaik. A Kádár-rendszer idején olyan stílusban kezdtek el játszani, amilyenben őelőttük senki nem próbálkozott. Country már létezett, de ír, skót és angol népdalokat senki nem játszott a nyolcvanas évek elején.

A zenekar neve egy rövidítés. Jelentése: meg nem értett zenekar, azaz M.É.Z. A névadás oka, hogy első fellépéseik során negatív visszajelzéseket kaptak a megszólalásuk színvonalával kapcsolatban. Mindez arra sarkallta a zenekar tagjait, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból kitartó gyakorlás és munka árán.

Színes repertoárjukban szerepel műsor sztepptáncosokkal, színházi vagy akár adventi zene. A zenekar a Muzsikás együttest tekinti példaképének, hiszen a M.É.Z. is rendez a táncházakat mind a mai napig. Vallási szempontból a zenekar ökumenikusnak tekinthető, hiszen tagjai között van katolikus, református és evangélikus egyaránt.

A Bokros-csomag érájában a családos apukákból álló csapat minél több fellépést igyekezett vállalni, hogy az anyagi megszorítás nehézségeit a fellépési díjakból kompenzálni tudja. A megnövekedett koncert mennyiség miatt a zenekar ismertebbé vált – mondta el Pálvölgyi Ádám, a M.É.Z. együttes vezetője az EWTN Katolikus Televízió Délelőtt című műsorában.

A zenekarral karácsony előtt, december 19-én a békásmegyeri Szt. József templomban találkozhat a nagyérdemű.

 

 

A Neonhal zenekar az árral szemben akar úszni

A kommunista rendszer pálfordulásának hangjai a hazai keresztény könnyűzenében

Iratkozzon fel hírlevelünkre