Felgyújtották a Fox News karácsonyfáját New York-ban

New

A New York Times szerint a tűz szándékos gyújtogatás eredménye, egy férfit már őrizetbe is vettek az üggyel kapcsolatban.

Mindössze három nappal a felállítása után, december 8-án hajnalban leégett a Fox News amerikai hírcsatorna karácsonyfája. Az incidens a hírcsatorna New York-i székháza előtt, Midtown Manhattan-ben történt. Az első felmérések alapján a férfi szándékosan okozhatta a tüzet, akit azóta már őrizetbe is vettek.

A karácsonyfát december 5-én, vasárnap állították fel és világították ki idén először az „All American” (Minden Amerikai) műsor alkalmából. A fa 15 méter magas, és 10 ezer karácsonyfadísz, valamint 100 ezer égő díszíti. A fa felállításához több mint 21 órára volt szükség.

A gyújtogatásról a csatorna egyik műsorvezetője számolt be élő adásban. A Fox News nemsokkal később bejelentette, hogy éjfél után kevéssel epillantotta meg egyik munkatársuk az elkövetőt – egy férfit – a fenyőfán.

Az amerikai NBC híroldal beszámolója szerint a letartóztatott férfi 49 éves, pontos kilétéről azonban még nem adott közzé információt a New York-i rendőrség.

Forrás: Valeurs Actuelles

Kiemelt képünkön a Fox News égő karácsonyfája látható. Kiemelt képünk forrása Sean Langille Twitter oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre