A tornádók áldozataiért imádkozott Ferenc pápa

Az amerikai püspöki konferencia elnökének, José Horacio Gómeznek címzett pápai távirat szerint a katolikus egyházfő azért imádkozik, hogy Isten örök békét adjon az áldozatoknak és megerősítse a túlélőket. Ferenc pápa üzenetében köszönetet mondott a mentőegységek „fáradhatatlan erőfeszítéseiért” is.

A péntekről szombatra virradóan lecsapó tornádók az Egyesült Államok öt szövetségi tagállamában pusztítottak. A legsúlyosabb károkat a Kentucky délnyugati vidékén fekvő, alig több mint tízezer lakost számláló Mayfield városkában szenvedték el, ahol megrongálódott a tűzoltóság épülete, és beomlott egy gyertyagyár teteje is, a romok alatt pedig sokan életüket vesztették.

Halálos áldozatokkal jártak a tornádók Arkansas államban is és Illinois déli részén. Edwardsville térségében pedig a heves viharok következtében beroskadt az Amazon internetes kereskedőcég logisztikai központjának tetőszerkezete, és többen meghaltak.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap súlyos katasztrófahelyzetet hirdetett Kentucky államban a tornádók pusztítása miatt.

 

(MTI)

„Vannak helyek, amelyek egyszerűen eltűntek. Úgy értem, teljesen megsemmisültek”

Kiemelt képünkön a katolikus egyházfő látható az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén Budapesten. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre